Drumul Expres Craiova - Pitești: Tronsonul care ocolește Slatina va fi deschis circulației pe 28 iulie

Pe 28 iulie se va deschide traficul pe următorul tronson al Drumului Expres DEx12 Craiova - Pitești, porțiunea de peste 20 de kilometri care va ocoli Slatina. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că în această săptămână vor fi daţi în folosinţă încă 21,35 de km din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Acest tronson are o lungime de 39,85 km şi se desfăşoară pe două loturi: Balş-Piatra Olt (18,5 km) şi Piatra Olt-Slatina (21,35 km).

 

„Pas important pentru fluidizarea circulaţiei rutiere pe relaţia Piteşti-Craiova! Vor fi daţi saptămâna viitoare în folosinţă încă 21,35 de km din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Practic cei aproape 40 de km ai acestui tronson vor asigura inclusiv varianta de ocolire a municipiilor Slatina şi Balş. Odată evitate aceste localităţi extrem de aglomerate de pe traseu, drumul între Piteşti şi Craiova va putea fi parcurs într-un timp considerabil mai scurt şi în condiţii de siguranţa mult mai mari”, a notat Sorin Grindeanu, pe Facebook.

 

Ministrul a declarat că speră în seriozitatea constructorul român, spre deosebire de constructorul italian, care lucrează la tronsonul I şi care riscă sancţiuni grave dacă nu se pune serios pe treabă.

„Nu pot spune acelaşi lucru despre constructorul italian al tronsonului 1, care în continuare înregistrează întârzieri. Este evident că în acest ritm nu va finaliza lucrările până la sfârşitul acestui an. Dacă nu îşi îmbunătăţeşte mobilizarea, acesta va suporta consecinţe contractuale severe. Vreau să ia foarte în serios acest avertisment şi sper să nu fiu nevoit să îl pun în aplicare!”, a completat ministrul Transporturilor.

Drumul Expres DX12:

Lungime: 121 km

Viteza de proiectare: 120 km/h

Platforma: 22,00 metri

Partea carosabilă: 4 x 3,5 metri

Spaţiu median: 3,00 metri

Acostamente: 2 x 1,5 metri

Benzi de încadrare: 4 x 0,5 metri

DEx12 Tronsonul 2: Balş - Slatina

Lungime: 39,85 km

Tronsonul 2 este la rândul său împărţit în două loturi: Balş-Piatra Olt de 18,5 km şi Piatra Olt-Slatina de 21,35 km

Constructor: UMB - Tehnostrade - SA&PE Construct (România)

Valoare: 1.45 miliarde lei (fără TVA)

Contract semnat: decembrie 2018 (lucrări începute în 2019) - 12 luni proiectare - 24 luni execuţie

Termen de finalizare: Q2 2022

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea