ATENŢIE, şoferi! Se majorează amenzile pentru lipsa rovinietei!

# „Scopul nostru nu este să dăm amenzi, ci să încasăm taxele”

Veste proastă! Şoferii care nu au rovinietă vor primi amenzi mai mari după ce oficialii au decis majorarea contravenţiilor pentru cei care nu plătesc taxa de drum. Din anul 2010 şi până în prezent, rovinieta s-a scumpit cu 20%. Pentru autoturisme, amenda creşte cu 25 de lei, însă pentru camioane, TIR-uri şi autocare – amenda se majorează cu sume importante.

 

Astfel, amenda pentru autoturisme este de minim 275 de lei, pentru vehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone - este de minimum 950 de lei şi de maximum 1.900 de lei.

 

De aseenea, pentru vehiculele de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, dar mai mică sau egală cu 7,5 tone, amenda este minimum 1.550 de lei şi de maximum 3.100 de lei. Iar pentru camioanele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, dar de cel mult 12 tone, amenda va fi de acum de minimum 2.750 de lei şi de maximum 5.500 de lei, în timp ce pentru vehiculele de categoria următoare (masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone, cu maximum 3 axe) suprataxa pentru neplata rovinietei este de minimum 3.550 de lei şi de maximum 7.100 de lei.

TIR-urile vor fi taxate cu sume cuprinse între 5.950 de lei şi 11.900 de lei, iar autocarele vor fi amendate pentru lipsa rovinietei cu minim 750 de lei şi maxim 5.500 de lei.

 

„După cum se vede, amenda în cazul autoturismelor creşte cu numai 25 de lei. Probleme avem cu transportatorii care nu îşi achită aceste taxe, mai ales că ei strică cel mai mult calea de rulare din cauza greutăţilor mari. Aici amenda creşte de câteva ori. Vreau să subliniez că scopul nostru nu este să dăm amenzi pentru că acestea se duc la bugetul de stat. Mai exact, scopul nostru este să încasăm taxele, deoarece acestea ajung la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar banii pot fi folosiţi la repararea sau chiar îmbunătăţirea infrastructurii rutiere”, a precizat pentru „Adevărul” Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Minsterului Transporturilor.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea