Parlamentar argeșean achitat într-un mega-dosar de corupție

Fostul deputat de Argeș Theodor Nicolescu (PNL), omul de afaceri Horia Simu, fostul deputat Marko Attila (UDMR) dar și fosta șefă ANRP, Ingrid Zaarour, au fost achitați definitiv, săptămâna trecută, de către instanța supremă în dosarul privind acordarea ilegală de despăgubiri la ANRP (Mega-dosarul ANRP III), în care prejudiciul ar fi fost de aproximativ 70 de milioane de euro, potrivit DNA.

Astfel, prin decizia penală nr. 144 din 21 iulie 2022, pronunțată în dosarul 5266/2/2015, ÎCCJ a decis definitiv achitarea celor opt inculpati din cauză. Toate achitările au fost dispuse în baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedură penală potrivit căruia „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

 

Practic, ÎCCJ a menținut sentinta de achitare de la fond, din 23 octombrie 2020, pronunțată de Curtea de Apel București.

 

Amintim că Theodor Nicolescu are o condamnare definitivă de 8 ani închisoare pentru luare de mită într-un alt dosar ANRP.

Judecătorii i-au respins lui Nicolescu contestația la executare

Fostul parlamentar de Argeș a fost condamnat definitiv în octombrie 2019. De atunci, acesta ispășește o pedeapsă de 8 ani de închisoare. Recent, Theodor Nicolescu a încercat să scape de închisoare, după ce a depus pe rolul Curții de Apel București o cerere de revizuire și o contestație la executare. Nu a fost însă cu noroc, ambele solicitări fiind respinse de instanță.

Cererea de revizuire a fost respinsă ca inadmisibilă, atât de judecătorii Curții de Apel București, cât și de cei de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Recent, pe 19 iulie, Magistrații i-au respins ca nefondată și contestația la executare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea