Zilele Câmpulungului, prea ca la ţară!

# „După 30 de ani, mă gândesc unde ne situăm. Manelele, smardoii și sacul de box...”

Au fost Zilele Câmpulungului, pe care primăriţa Elena Lasconi le-a sărbătorit cum s-a priceput mai bine. Şi unii spun că nu prea s-a priceput - internauţii au comentat că evenimentele au fost prea ca la ţară, semănând izbitor cu bâlciurile post-comuniste sau cu zilele din unele comune uitate de lume. Nimic smart, deşi primăriţa vrea un Câmpulung ca la Viena. Totuşi în 2022 s-a reuşit cam ceea ce a scris fostul subprefect PNL, Lucian Ionescu, pe pagina sa de Facebook:

 

„S-a urat mult, pe internet, pentru Câmpulung.. Am stat pe gânduri ce să urez, nu am scris nimic..

 

Mi-au venit în cap momentele când urcam cu regretații mei părinți “Gârliciul” și petreceam Sfântul Ilie la “Bâlci”, în intersecția cu strada Gruiului. Eram fascinat de motocicleta care se învârtea într-o sferă formată dintr-un grătar de lemn și de lanțurile cele mari, în condițiile în care mie îmi era teama și de “parașuta dansatoare”. Aceste lucruri mă fascinau, erau printre puținele nostre distracții în condițiile vitrege prin care a trecut familia mea în acele vremuri și probabil multe altele din Câmpulung.

Mereu îmi doream ochelari de soare.. Și din puținul părinților mei, îmi luau ochelari și vată pe băț. În boxe era Albatros și Fata Morgana, iar la Bâlci, erau și smardoii vremurilor și sacul de box.

Astăzi, după 30 de ani, mă gândesc unde ne situăm.. Manelele, smardoii și sacul de box sunt tot acolo, dar nu știu dacă acestea sunt cele mai mari probleme ale noastre.

Cu siguranță simt o diferență, parcă acum 30 de ani eram mai uniți, parcă eram mai buni. Acum, totul merge spre extreme, scandal, ceartă în permanență.. Hate cât cuprinde..

Ce-ti doresc eu ție Câmpulung? Să-ți regăsești liniștea interioară, dacă se poate chiar atmosfera de epocă, cea de altă dată, în care oamenii se respectau, nu se înjurau!”, a scris Ionescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea