O femeie din Pitești - amendată pentru că ținea într-un apartament 18 pisici

# Zeci de pisici într-un apartament! Vecinii au chemat poliția, fiind îngroziți de miros!

O femeie din Pitești a fost amendată de polițiști pentru că ținea într-un apartament 18 pisici. S-a constatat că felinele nu aveau asigurate condițiile corespunzătoare în ceea ce privește spațiul. Proprietara a primit trei amenzi în valoare totală de 4.000 lei.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Piteşti şi ai Poliţiei Locale Piteşti, au efectuat o verificare într-un imobil din municipiul Piteşti, în care proprietara deţinea 18 pisici, deoarece vecinii s-au arătat deranjaţi de zgomotul şi mirosul care răzbăteau din apartamentul cu pricina.

„În urma celor constatate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei, după cum urmează:

 

- O sancțiune, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor, pentru că felinele nu aveau asigurate condiții corespunzătoare de spațiu și îngrijire medicală;

- O sancțiune, în valoare de 500 de lei, în baza H.C.L. 283/2001, întrucât proprietara  a depășit numărul maxim de două animale într-un imobil;

- O sancțiune, în valoare de 500 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire social”, informează IPJ Argeș.

Cu toate acestea, animalele au rămas în continuare sub îngrijirea femeii după ce s-a constatat că acestea aveau carnete de sănătate şi erau vaccinate.

A.V.

Foto: tvbuzau.ro

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea