Investiție importantă la Teatrul Așchiuță

 

# Teatrul pentru copii și tineret ”Așchiuță” va fi reabilitat și va avea spații de entertainment și locuințe de serviciu.

 

Sediul Teatrului  “Așchiuță” a intrat într-un proces de consolidare și modernizare în zona sălii de spectacole, însă proiectul vizat de conducerea Consiliului Județean Argeș, este unul mult mai amplu. Este vorba despre un proiect integrat, prin care unele spații care acum sunt închiriate vor reveni secției pentru a asigura zone complementare activității artistice, inclusiv o cafenea sau cofetărie, dar și construirea unor locuințe de serviciu la mansardă.

 

“Sper ca până la finalul anului să intrăm în linie dreaptă pentru proiectare și construcție, astfel încât până la finalul mandatului actualei echipe de conducere a Consiliului Județean Argeș, să fie finalizat. Va fi un proiect integrat, care pe lângă sala de spectacole va pune în valoare și alte spații cu dedicație pentru copii. Ne gândim la o cofetărie, la săli de activități interactive, tocmai pentru ca acest teatru să fie atractiv și pentru părinți și pentru copii. Pe de altă parte, în mansardă ne dorim să amenajăm cel puțin două apartamente de serviciu, fie pentru personalul artistic colaborator, fie pentru personalul medical care lucrează în spitalele din subordinea Consiliului Județean.”, a precizat Adrian Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Conform unui deviz din toamnă, lucrările sunt evaluate la 13 milioane de lei, însă acesta va fi actualizat având în vedere creșterile de prețuri. Administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu, a subliniat însă că există o serie de surse de finanțare pentru proiect și s-a arătat încrezător că până la finalul anului ar putea fi finalizate procedurile de licitație. La finalul lucrărilor, capacitatea sălii de spectacole a teatrului “Așchiuță” va crește la aproximativ 120 de locuri.

“Teatrul de păpuși este dintotdeauna cel mai profitabil, pentru că se poate face cu mai mare ușurință cooptarea copiilor. Ei au nevoie de legătura cu joaca și cu jocul pe care o reprezintă, de fapt, această secție, păpușeria. Este o ramură foarte grea, dar oferă și unele dintre cele mai frumoase spectacole. De aceea, năzuim să avem și noi o sală frumoasă, de care să ne bucurăm cu toții”, a precizat Dan Tudor, managerul Teatrului “Alexandru Davila”.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea