Două note de 10 la examenul de definitivat în Argeș

 

Joi, 4 august, s-au afișat rezultatele finale la examenul de definitivat. Rata finală de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2022), în județul Argeș, după soluționarea contestațiilor, este 69,33% (în creștere cu 3,69 puncte procentuale, comparativ cu rezultatele inițiale – 65,64).

 

Astfel, după evaluarea contestațiilor depuse, 113 de candidați au fost promovați, având medii mai mari sau egale cu 8 (opt), în condițiile în care, după afișarea primelor rezultate, fuseseră declarați promovați 107 de candidați.

 

Conform legislației în vigoare, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Profesorii care au luat nota maximă

La proba scrisă din această sesiune, în județul Argeș au fost prezenți 171 de candidați (96,06 %). Dintre aceștia, 8 candidați s-au retras; nu au fost candidați eliminați și nici lucrări anulate în centrele de evaluare. „Astfel, din totalul celor 163 de candidați cu lucrări evaluate inițial, în urma soluționării contestațiilor 113 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 (opt) – 10 (zece). Dintre aceștia, 2 candidați au fost notați cu 10, iar 7 candidați cu note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 47 de candidați au nota la examen între 5 și 7,99”, informează IȘJ Argeș.

Cei doi candidați cu 10 la definitivat sunt: Călinescu Ionela-Loredana, care a susținut examen la disciplina „Limba română și literatura pentru copii și metodica activităților instructiv-educative în grădinița de copii”, respectiv Mihai Iulia-Maria, la disciplina „Medicina generală”.

„În urma contestațiilor depuse (40), au fost modificate rezultatele finale ale examenului pentru 38 candidați. Cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar”, mai informează IȘJ Argeș.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea