Săptămâna Mondială a Alăptării - marcată la Spitalul Județean

Și anul acesta, la Spitalul Județean de Urgență Pitești, cu sprijinul asociației SAMAS, organizație non-guvernamentală dedicată sănătății mamei și sugarilor din România, este marcată Săptămâna Mondială a Alăptării.

Au devenit mămici de curâd, iar grija lor cea mai mare este cum să își hrănească/îngrijească, în mod corect, pruncii. Întâlnirile cu specialiștii, în secția de Obstetrică-Ginecologie, de la etajul 4 al SJUP, s-au dovedit extrem de benefice pentru mămicile vizibil emoționate, care au primit răspunsuri la toate întrebările legate de alăptare sau orice alte neclarități pe care le aveau cu privire la îngrijirea nou-născuților. 

Viorica Neață, asistent medical principal licențiat (SJUP) și educator perinatal (SAMAS): "Echipa SAMAS a inițiat mesajul: Hrănirea exclusiv la sân a copilului până la 6 luni este esențială pentru o viață sănătoasă. Prin acest mesaj de interes public, asociația noastră a reușit să educe publicul larg, nu doar persoanele direct interesate (viitorii părinți și familiile cu copii mici). Acest lucru este important, deoarece crește sprijinul comunității pentru mamele ce alăptează și pentru copilași. Un alt demers îl reprezintă petiția Un consilier în alăptare în fiecare maternitate. Si pentru că noi, echipa SAMAS Pitești susținem cu ardoare alăptarea și la locul de muncă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, precum și la Școala Mamei Samas, prin cursurile periodice pe care le facem, încurăjam să se apeleze la noi și să nu se uite că informarea, educarea și prevenția sunt prietenele alăptării și cresc mămicilor șansele de a se bucura de o experiență încântătoare de alăptare. Alăptarea este primul și cel mai prețios dar pe care o mamă îl face bebelușului său. Și pentru ca el să primească acest dar, mama are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. Step up for breastfeeding: Educate and Support! - este tema stabilită de WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) pentru Săptămâna Mondială a Alăptării, celebrată între 1-7 august 2022 și care ne reamintește tuturor că e nevoie de un sat întreg, nu doar pentru a crește un copil, ci și pentru ca alăptarea să fie inițiată și continuată cu succes".

"Promovarea și susținerea alăptării au fost adevărate provocări în perioada pandemiei de Coronavirus, care a limitat capacitatea sistemului de sănătate și a pus piedici mamelor care, în foarte multe cazuri, au fost despărțite de bebelușii lor, pe care nu i-au putut alăpta. 2022 este anul în care educația și sprijinul acordat mamelor și taților la început de drum fac diferența și fiecare dintre noi – profesioniști în domeniul sănătății, reprezentanți guvernamentali sau ai societății civile – are un rol important în crearea unui mediu care să le susțină pe mame în decizia lor de a-și alăpta bebelușii", a declarat Amalia Neacșu, asistent medical principal licențiat și educator perinatal.

Femeile care nasc în Maternitatea SJUP beneficiază din prima clipă în care devin mămici de îndrumările educatorilor perinatali, care activează în cadrul instituției.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea