Camion plin cu lemne – confiscat de jandarmii argeșeni

Jandarmii argeșeni au „ajutat” un transportator să rămână fără camion și fără lemnele transportate ilegal. Autocamionul folosit la transportul ilegal și o cantitate de 25,449 metri cubi lemn (molid) au fost ridicate în vederea confiscării de către jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arefu.

Pe 9 august, în jurul orei 10.30, jandarmii aflați în serviciul de patrulare pe raza localității Arefu, în zona Vidruța s-au intersectat cu un autocamion care transporta material lemnos rotund, de esență molid.

„În urma verificării transportului în aplicația SUMAL 2.0 CONTROL s-a constatat faptul că acesta era avizat, însă, deși camionul se afla în mișcare, în aplicație figura cu statusul AVIZ-ÎNREGISTRARE. În urma verificării avizului în format letric au observat că acesta nu era ștampilat de către firma pentru care se efectua transportul. Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit actele de sesizare cu privire la fapta de “transport de material lemnos fără documente de însoțire” în conformitate cu art. 68 din Legea 46/2008 – Codul Silvic.

Atât materialul lemnos, cât și autocamionul folosit la transportul acestuia, împreună cu documentele de constatare au fost înaintate organelor competente în vederea efectuării cercetării penale”, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș.

A.V.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea