Primarul de la Rociu solicită revizuirea hotărârii prin care comuna a fost deposedată de 620 de hectare de teren

 

Pe 22 martie 2022, expertul tehnic judiciar Florin Cristinel Mihăilescu a fost condamnat la 1 an şi 2 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. În plus, i-a fost interzis și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, respectiv dreptul de a exercita profesia de expert, pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a sentinţei.

Este vorba despre cazul expertului care a întocmit raportul de expertiză tehnică într-un dosar civil în care instanța a stabilit că o suprafaţă de circa 620 de hectare de teren, ce ar fi aparţinut, de drept, comunei Rociu, să ajungă în posesia comunei Căteasca.

Dosarul a fost deschis după ce conducerea Primăriei Rociu a formulat o plângere penală prin care a sesizat că expertul Florin Cristinel Mihăilescu, cu ocazia întocmirii raportului de expertiză în dosarul terenurilor transferate la Căteasca, nu a ținut cont de toate documentele avute la dispoziție, întocmind un raport de expertiză tehnică care nu reliefează situația reală a limitei de hotar dintre cele trei comune. În ianuarie 2020, inculpatul Florin Cristinel Mihăilescu a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă. Acesta era acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești că în dosarul civil nr. 914/109/2014* „a îngreunat, derutat si compromis activitatea instanței de judecată, fapt ce a condus implicit la pronunțarea unei soluții definitive care nu corespunde adevărului”.

 

Anul acesta, inculpatul a fost condamnat. Mai mult, s-a constatat că instanţa de la Curtea de Apel Piteşti a fost indusă în eroare de expertizele lui Mihăilescu, atunci când au dat hotărârea în ceea ce privește cele 620 de hectare de teren.

Drept urmare, Victor Bălășoiu, actualul primar de la Rociu, trebuia să depună în instanță o cerere de revizuire a hotărârii prin care comuna Rociu a fost deposedată în mod abuziv de suprafața respectivă. Zis și făcut! Pe 31 martie 2022 a fost solicitată, atât la Tribunalul Argeș, cât și la Curtea de Apel Pitești, revizuirea hotărârii. Primele termene de judecată au avut loc în această vară, judecătorii urmând să reia procesele pe parcursul lunii septembrie.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea