Ediția a II-a a atelierului de creație „IconArT - artă tradițională iconografică”, în Piața Primăriei!

# Lucrările rezultate - mărturisiri de credință, în limbajul liniilor și al culorilor - vor fi expuse publicului în ziua de 20 august 2022

Primăria Municipiului Pitești anunță organizarea ediției a doua a atelierului de pictură de icoane pe lemn, pentru copii - „IconArT – artă tradițională iconografică”,  în perioada 16 - 19 august, eveniment ce marchează sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, promovând valorile spirituale și artistice autentice, de tradiție creștin – ortodoxă, prin realizarea de icoane în stil bizantin.

 

Deschiderea oficială a atelierului va avea loc marți, 16 august 2022, cursurile urmând a se desfășura pe parcursul a trei zile, de miercuri până vineri, între orele 18:00 și 20:00, în aer liber, într-un perimetru amenajat special în Piața Primăriei. La activități pot participa copii cu vârstele cuprinse între 8 și 14 ani, elevi în cadrul unei unități de învățământ piteștene. Locurile sunt limitate, atât cursurile, cât și materialele utilizate fiind subvenționate de către municipalitate.

 

Desfășurarea activității va avea loc sub îndrumarea unor restauratori de icoane recunoscuți pentru profesionalismul lor, doamnele Malvine Mocenco și Cătălina Tuică, experți ai Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești, care îi vor iniția pe cursanți în arta picturii de icoane ortodoxe pe lemn.

Lucrările rezultate - mărturisiri de credință, în limbajul liniilor și al culorilor – vor fi expuse publicului în ziua de 20 august 2022, după vernisaj putând fi revendicate de către cei care le-au realizat, ca o recunoaștere a talentului, a muncii și a perseverenței lor.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea