În septembrie reîncepe proiectul „Fii Avocat în Școala Ta!”

Pe 3 septembrie va avea loc, la Biblioteca „Victor Anagnoste” din Palatul de Justiție, o conferință de presă privind lansarea celei de a 2-a ediții a Proiectului FAST – Fii Avocat în Școala Ta!”, ce a fost inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR)  și implementat de avocații voluntari din barourile din țară.

Încurajați de succesul repurtat în cursul anului școlar anterior și având în vedere începerea pe data de 5 septembrie a noului an, UNBR va marca, printr-un eveniment special, debutul acestei noi ediții. Vor participa personalități ale profesiei de avocat, invitați din cadrul inspectoratelor județene, dar și coordonatorii echipelor de implementare de la nivelul fiecărui județ și chiar elevi – destinatari ai efortului depus de avocați.

 

Precizăm că Luminița Ioana, decan al Baroului Argeș, este coordonatorul proiectului FAST la nivel național.

 

„Reîncepem proiectul „Fii Avocat în Școala Ta!” în septembrie. Pe 3 septembrie, la București, facem o conferință de lansare a proiectului. Astfel, din toamnă, intrăm din nou în școli cu educația juridică pentru elevii din gimnaziu și din liceu”, a precizat avocatul Luminița Ioana.

La finalul primei ediții a proiectului, desfășurat între martie – iunie 2022, peste 20 de mii de elevi din toată țara au beneficiat de module FAST dezvoltate de către Departamentul de Educație Juridică din cadrul Uniunii Naționale a Barourilor din România. La nivelul județului Argeș au fost implicați 56 de avocați în cadrul proiectului.

„Am avut 56 de colegi avocați implicați în proiect. Au fost făcute aproximativ 450 de ore de aceștia, în aproape toate școlile din județ. Urmează să discutăm cu dl inspector general și să stabilim liniile directoare ale proiectului din acest an”, a precizat Luminița Ioana, decan al Baroului Argeș.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea