Nesomnul lui Ceauşescu: Ce afaceri mai face neamu’ lui Crăciun Stelică în vila de la Miceşti

Toate lucrurile frumoase din ţara asta s-au dus de râpă, odată cu oamenii ei de stat frumoşi, care odinioară o făcuseră mare. Chipul României de azi e mai sluţit decât cel pe care îl avea în perioada guvernărilor fanariote, cu amendamentul că fanarioţii (spre deosebire de românii de azi) au muls ţara asta cu bunul simţ al lăptarului care ştie că nu trebuie neapărat să sleieşti vaca, pentru că mai e o zi şi mâine şi, până la urmă, nu iei nimic cu tine când te duci. Într-o ţară tristă ca asta s-a putut întâmpla ceea ce vă vom relata în continuare, iar noi vă povestim asta numai pentru farmecul discret al chestiei şi cu speranţa că protagonistul acestei întâmplări va înţelege ceva din toate astea şi va evita asemenea atitudini, pe viitor. Şi cum de la farmecul discret al chestiei şi până la jalea ei nu e decât un pas, ia să vedeţi ce se mai întâmplă prin Mărăcineni, satul Argeşelu, locul natal al marelui om politic Stelică Crăciun, preşedintele PDL Mărăcineni.

Nesomnul de veci al lui Ceauşescu: vila lui de la Miceşti, manageriată de neamu’ lui Stelică Crăciun

În satul Argeşelu tronează, încă impozantă, celebra vilă Miceşti, fost conac al boierului Istrate Micescu şi preferata protocoalelor lui Ceauşescu, devenită, după Revoluţie, locuşor de nebunii comise discret de guvernanţii locali şi clientela acestora. După ce Stelică Crăciun a devenit, oarecum brusc (actualul prefect Gogu Davidescu ştie ce semnifică, în context, cuvântul „brusc”, la cursul BNR din martie 2008), ceea ce ziserăm mai înainte, adică mare om politic şi preşedinte al PDL Mărăcineni, vila Miceşti a ajuns să fie administrată de celebrul său cumnat, coleg de business şi specialist într-ale industriei divertismentului nocturn, Dascălu Nicolae. Domnul Dascălu este protagonistul unei savuroase întâmplări petrecute de curând la vila Miceşti, care era (iar pericolul nu a trecut de tot) să se lase cu reclamaţii penale.
Deci: în urmă cu puţină vreme, la vila Miceşti a avut loc nunta a doi tineri frumoşi. Ea – specializată în probleme de mediu, el – un tip creativ, care a transformat pasiunea pentru gătit într-o afacere cochetă (www.bucatarieurbana.ro). Şi-au ales locaţia expres pentru nobleţea şi încărcătura istorică a locului, fără să ştie că, acolo, omul cu facturierul e tocmai Dascălu Nicolae. Să vedeţi ce-au păţit cei doi miri şi cum ceea ce trebuia să fie cel mai frumos eveniment din viaţa s-a transformat într-un coşmar.

Faptele, povestite de mire şi susţinute de o savuroasă înregistrare audio de 22’,45’’

Aşadar, ceea ce vă relatăm noi aci este povestit de mire şi susţinut de o înregistrare audio- video operată cu telefonul mobil – pe şest, se înţelege. Nu transcriem stenograma discuţiilor, pentru că nu merită efortul şi nu vom posta înregistrarea pe site-ul nostru decât dacă domnul Dascălu vrea neapărat, noi nevrând a-i face rău ci doar a-i atrage atenţia, pe această cale, că îşi face rău singur. Aşadar, iată istorioara unei nunţi de pomină.

"Acoperirea" lui Dascălu

Negocierile dintre viitorii miri şi Dascălu Nicolae, administratorul vilei de la Miceşti au avut loc la începutul lunii aprilie a.c. Atunci, cei doi au făcut rezervarea, au negociat meniul (cu accent pe peştele proaspăt şi nu congelat, la dorinţa expresă a mirelui) şi au achitat un avans de zece milioane de lei vechi. Discuţiile detaliate despre meniu au fost purtate cu două săptămâni înainte.
Cu o săptămână înainte de nuntă, în timp ce se deplasa spre Miceşti, spre a supraveghea pregătirile, mirele l-a sunat pe Dascălu să-şi anunţe venirea, iar acesta, spunându-i că nu se afla la vilă, i-a adresat o rugăminte mai "afectuoasă". În acest sens, Dascălu l-a rugat pe mire să-l „acopere” în faţa şefului său de la RA- APAPS Olăneşti, directorul comercial Ştefan Tobă, cu preţul pe meniu. Dascălu anunţase în faţa şefului un meniu ce avea să fie facturat în sumă de 82 lei pe cap, respectiv gură de nuntaş, în vreme ce mirelui îi cerea 110 lei (în total, era vorba de un „fleac” de şaij’ de milioane). Dacă domnul Dascălu nu-şi mai aduce aminte de discuţie, mirele este dispus să producă şi să solicite, oficial, probe în acest sens. Mai departe.

Abuzul de bărbăţie

Aici, reamintim din nou că lucrurile sunt  susţinute de mirele "lucrat" şi de o înregistrare haioasă a unor discuţii post-factum, în care administratorul Dascălu recunoaşte că a comis-o. Deci: după trei zile de la acest mic incident, când mai erau doar încă trei până la nuntă, Dascălu a intrat ceva mai hotărât în afacere. Într-o discuţie aprinsă, administratorul vilei de la Miceşti i-a spus pe un ton nervos mirelui că dacă nu face ornamentele cu firma cu care are el contract (o firmă de la Slatina, despre care nu se vorbise până atunci, oaspeţii spunând că îşi vor asigura singuri ornamentele de interior), atunci el, Dascălu, „îşi bagă p_la în ele de flori” şi nu va mai face nici meniul negociat, ci va băga la nuntă un meniu sui-generis, alcătuit după cum va crede el de cuviinţă! Siderat de o aşa delicateţe şi de perspectivele avansate de Dascălu şi pus în imposibilitatea de a mai revoca angajamentele cu trei zile înainte de nuntă, mirele a acceptat termenii impuşi în forţă de administratorul vilei.
După nuntă (în cursul căreia au avut loc numeroase incidente neplăcute legate de organizare), a doua zi dimineaţă, mirii, care închiriaseră pentru naşi şi invitaţii de onoare camerele de protocol ale lui Ceauşescu, s-au trezit cu apa caldă şi rece tăiate şi cu un ospătar care le cerea banii pe distracţie, în absenţa administratorului. Ca să fie sigur că mirii vor plăti cât le-a cerut, Dascălu le-a sechestrat şi cortul de vară în care se oficiase cununia religioasă. Până la urmă, mirii au achitat factura la un contract inexistent, la valoarea meniului de 110 lei/ invitat. Ulterior, au avut loc discuţiile cu Dascălu, înregistrate subtil de cineva din asistenţa mirilor. Ca o bomboană pe coliva situaţiei, pe la minutul 8 din înregistrare, după ce Dascălu a recunoscut în faţa mirilor nervoşi că a cam sărit calul şi că ceea ce a făcut aduce a ameninţare, atunci când a spus că-şi introduce bărbăţia în ele de aranjamente florale dacă nu se lucrează cu firma de la Slatina, administratorul vilei de la Miceşti a mai comis, cu seninătate, o gingăşie, motivând diferenţa de aproape treij’ de lei la meniu (de la 82, la 110 lei), prin aceea că avea de gând să factureze mai puţin ca să-şi scoată şi el banii, că el a muncit şi a săpat la flori, că a mai făcut nu ştiu ce pe acolo şi că un asemenea incident el nu a avut de dinainte de 1989, de când se ocupă de astfel de afaceri...Noi n-am mai ascultat până la capăt, că ne-a podidit buna-dispoziţie şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea, aşa...

P.S. Desigur, v-aţi dat seama că domnul Dascălu, delicatul administrator al vilei de la Miceşti,  n-ar fi prezentat niciun interes pentru noi, iar noi suntem convinşi că nici pentru dumneavoastră, dacă n-ar fi avut şi calitatea de kumnat al lui Stelică Crăciun, omul care a revigorat curentul democrat- liberal (ce straniu sună, nu?...), la Mărăcineni.  Camil Dalu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea