Avem club, avem – acum și carte de istorie: “FC Argeș, primul club de fotbal din România postbelică (1953 – 2021)”

 

Oameni din lumea fotbalului, foste glorii alb - violete, o parte din cei care au condus FC Argeș de-a lungul timpului, microbiști și reprezentanți mass – media au fost, miercurea trecută, alături de scriitorul și istoricul Sevastian Tudor, la Muzeul Județean Argeș, unde a avut loc lansarea cărții “FC Argeș, primul club de fotbal din România postbelică (1953 – 2021)”. Este a patra carte pe care fostul director al Teatrului “Alexandru Davila” o dedică clubului FC Argeș.

 

Alături de autor, au fost prezenți și reprezentanții autorităților județene și locale, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, dar și oficialități din partea Federației Române de Fotbal, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu, dar și jurnalistul sportiv Ovidiu Ioanițoaia.

 

“Mă bucur să constat că sala aceasta devine neîncăpătoare când vine vorba de activități cu caracter sportiv. Mă simt onorat să fiu alături de dumneavoastră, iar despre domnul Sevastian Tudor vă pot spune că ne-a făcut program cam de două ori pe an cu lansări care ne onorează și îl onorează pentru că trebuie să îți cunoști trecutul ca să îți pregătești viitorul. Este important și lăudabil faptul că, iată, cultura se împletește foarte bine cu sportul, pentru că, să nu uităm, dl. Sevastian Tudor a fost ani mulți manager la Teatrului “Al. Davila”. Dl. Sevastian Tudor a găsit, de fiecare dată, resurse să culeagă informații pe care le transformă în lucrări scrise. Vă urez sănătate multă pentru a putea să ne adunați în ritmul acesta și în anii următori, iar echipei FC Argeș mult succes în prima ligă și de ce nu în Cupele Europene” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș.

 

„Am fost bucuros și onorat să particip astăzi la unul dintre evenimentele editoriale de excepție pentru fotbalul mare din România – „FC Argeș, Primul club de fotbal din România postbelică (1953-2021)”! Faptul că FC Argeș este una dintre puținele echipe de campioni care încă joacă în prima linie a fotbalului românesc, ne face mândri de simbolistica alb-violetă! Volumul lansat astăzi, 24 august 2022, de unul dintre cei mai titrați specialiști în istoria Argeșului, îndrăgostit de fotbal, dr. Sevastian Tudor, a adus împreună mari personalități ale vieții sportive din România, reprezentanți ai F.R.F., foste glorii, jucători, comentatori sportivi și ziariști, iubitori ai jocului cu balonul rotund. Voi lectura cu plăcere acest volum!”, a transmis Cristian Gentea.

Foto: Gabriela Neacșu

 

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea