Filarmonica Pitești și Teatrul Davila au primit peste 12 milioane de lei

 

Bani de la Guvern pentru Teatrul „Alexandru Davila” și Filarmonica Pitești! La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a decis, în ședința de vineri, 26 august, alocarea sumei de aproape 270 milioane de lei pentru 65 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea autorităților locale. Astfel, Argeșul se clasează pe locul 9, la nivel național, ca bani primiți pentru sprijinirea instituțiilor culturale din țară. Teatrul „Alexandru Davila” și Filarmonica Pitești au primit în total suma de 12.631.000,51 lei

”Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul instituțiilor culturale de spectacole care nu primesc finanțare din Bugetul național. Astfel, aceste instituții pot acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și pot derula investiții”, a declarat ministrul Cseke Attila.

 

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 iulie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din județele: Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

# Bani pentru reabilitarea Teatrului pentru copii și tineret ”Așchiuță”

Consiliul Județean Argeș, prin Teatrul „Alexandru Davila” a primit, în ședința din august 2022, suma de 10.336.000,81 lei. Amintim că o parte din bani sunt necesari pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului pentru copii și tineret "Așchiuță". Sediul de la “Așchiuță” a intrat, deja, într-un proces de consolidare și modernizare în zona sălii de spectacole, însă proiectul vizat de conducerea CJ Argeș, este unul mult mai amplu. Este vorba despre un proiect integrat, prin care unele spații care acum sunt închiriate vor reveni secției pentru a asigura zone complementare activității artistice, inclusiv o cafenea sau cofetărie, dar și construirea unor locuințe de serviciu la mansardă. Precizăm că Teatrul Davila a primit peste 8 milioane de lei și anul trecut de la Ministerul Dezvoltării.

# Al doilea an consecutiv când Filarmonica Pitești primește bani de la Guvern

Filarmonica Pitești, instituția condusă de managerul Gabriel Niță, va primi și în acest an bani de la Guvern. Filarmonicii i-a fost alocată suma de 2.295.000,70 lei pentru funcționare și investiții. Anul trecut, instituția piteșteană de cultură a primit 2.334.000 lei, bani prin care s-au cumpărat instrumente și echipamente pentru desfășurarea în condiții bune a concertelor.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea