Stagiu de patru luni pentru tinerii care vor să intre în armată! Condiţii

Şeful Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat că ministerul recrutează tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, bărbați sau femei, pentru pregătire militară. Stagiul va fi de patru luni, iar persoanele care vor alege să participe la programul militar vor primi între 1.500 și 2.000 de lei pe lună. La finalizarea stagiului, vor primi echivalentul a trei salarii medii brute pe economie, aproximativ 12.000 de lei, net.

Proiectul de lege va fi adoptat în această toamnă.

 

„Cred că în această toamnă o să reuşim în Parlament să trecem un proiect de lege pentru stagiul militar voluntar. Patru luni ar fi maximum pentru pregătire militară, sigur, în funcţie şi de specialitate. Patru luni stai în unitate, în care ai echipament gratuit, primeşti şi o soldă. Încă nu am stabilit încă exact care vor fi sumele. Ar putea să primească în jur de 1.500-2.000 de lei pe lună. Evident că la terminarea stagiului militar există şi posibilitatea de a primi trei salarii medii, ca un fel de primă pentru înscriere”, a declarat ministrul Vasile Dîncu., potrivit Comisarul.ro.

Conform propunerii legislative, pe timpul derulării programului de pregătire militară de bază, militarii voluntari în termen vor beneficia gratuit de cazare, drepturi de echipare şi de hrană, asistenţă medicală şi medicamente.

Militarii voluntari vor fi obligați să se prezinte la unitățile militare de câte ori sunt chemați, inclusiv în caz de mobilizare pentru război.

„Scopul final fiind acela de a asigura o rezervă a Armatei României mult mai bună atât din punct de vedere calitativ, cât și mult mai numeroasă”, a declarat generalul Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN, pentru „Știrile PRO TV”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea