Primarul Gheorghe Stancu acuză: „De aproape un an, în școala Bascov se face politică”

Gheorghe Stancu, primarul de la Bascov, a fost prezent, săptămâna trecută, la ședința Colegiului Prefectural, unde a atras atenția asupra unei situații mai aparte. Edilul a cerut conducerii Inspectoratului Școlar Județean Argeș să deschidă o anchetă la școala Bascov pentru că în cadrul unității școlare s-ar face politică. Legea Educației interzice acțiunile politice în unitățile de învățământ.

„Aș vrea să convocați o comisie în școala Bascov pentru că de aproape un an de zile în școală se face politică. Actuala conducere a școlii, în care unul dintre directori este și secretarul unei organizații de partid din Bascov, cheamă anumiți consilieri de la o anumită formațiune politică. (…) Nu există săptămână în care acolo să nu se facă politică, în biroul directorului și chiar în cabinetul corpului profesoral. Vreau să faceți o anchetă foarte serioasă și aș vrea să luați măsuri!”, a precizat primarul de la Bascov.

 

Din partea IȘJ Argeș a fost prezentă la ședința Colegiului Prefectural, unde a prezentat și raportul de activitate al instituției, Cătălina Dumitrașcu, inspectorul școlar adjunct. Aceasta a luat act de cele sesizate de primarul de la Bascov susținând că se vor face verificări.

 

„Nu sunt deloc adepta politicii în școală. O să vedem cum reglăm această situație!”, a precizat Cătălina Dumitrașcu, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea