Drone, roboți și realitate virtuală pentru 60 de copii defavorizați din două școli argeșene

În perioada 1-12 august 2022, 60 de elevi ai Școlilor Gimnaziale "Mihai Eminescu", din comuna Bradu și „Mircea Eliade”, Pitești, alături de 10 voluntari ai Fundației Leul Albastru și cadrele didactice coordonatoare, au participat la proiectul de inovație educațională și socială „Copii SMART pentru Meseriile Viitorului”. Proiectul este implementat de Fundația Leul Albastru și finanțat de Fundația Orange, prin intermediul „Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.

Proiectul reprezintă continuarea programului de educație digitală în vederea pregătirii copiilor pentru meseriile viitorului, pe care Fundația Leul Albastru îl are ca pilon principal în cadrul organizației, cu scopul de a forma adulți de succes din rândul copiilor proveniți din familii aflate în situații vulnerabile.

 

Activitățile educaționale incluse în cadrul proiectului au avut un  caracter atractiv, ludic și inovator, încurajând spontaneitatea, curiozitatea, gândirea creativă și dezvoltarea competențelor digitale. Plini de entuziasm și dorință de explorare a unui univers digital special creat pentru ei, copiii au petrecut clipe minunate și au învățat să folosească în mod constructiv tehnologia în cadrul următoarelor activități:

 

1. Codarea/programarea dronelor educaționale: curricula de codare abordată a avut drept scop inițierea celor mici în fascinanta lume a codării și dezvoltarea abilităților de logică.

2. Utilizarea dronelor prin joystick-uri pentru depășirea unui obstacol de către dronă

3. Călătorii VR: copiii au explorat virtual, cu ajutorul ochelarilor VR, minunile lumii, vulcani și dinozauri. Ulterior, ei au colorat planșe tematice cu aplicații de Realitate Augmentată.

4. Folosirea mașinii inteligente hibrid: copiii au învățat cum se gravează bucăți din lemn și cum se taie autocolante personalizate cu numele lor.

5. Utilizarea creioanelor 3D: copiii au dat frâu liber creativității și „au însuflețit” forme tridimensionale.

6. Competiția de atestare digitală: copiii au fost împărțiți în echipe și au concurat utilizând dronele educaționale prin intermediul joystick-urilor, pentru a parcurge  un traseu prestabilit cu obstacole.

Părinții copiilor participanți la acest proiect au vizionat filmulețul educativ „Kiddo”, realizat de Millo Simulov. Proiectat pe un display interactiv, aceștia au putut opta pentru derularea unuia din cele două scenarii ale poveștii, prin apăsarea unui buton, roșu sau albastru. Filmul prezintă povestea unei familii dezbinate în care copiii se maturizează la vârste foarte fragede.

În cadrul festivităților de premiere, toatele echipele participante au fost premiate cu diplome, medalii și cadouri constând în îmbrăcăminte, materiale educaționale și produse igienico-sanitare.

Contact

Sabina Diacenco

Responsabil comunicare

0754242988

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea