Profesor din Argeş: „Va fi un an şcolar provocator, pentru toate părţile implicate!”

# Cum se calculează mediile elevilor în anul şcolar 2022-2023?

Anul şcolar 2022-2023 a început cu mari emoţii pentru elevi, profesori şi părinţi. Schimbările deja anunţate se vor aplica fără drept de apel chiar din acest an şi deci vor exista 5 module în loc de 2 semestre, 5 vacanţe, nu vor mai fi teze şi nici note de la 1 la 10 la materiile desen, muzică şi sport. O altă noutate sunt mediile. Elevii vor avea o singură medie pe an, la fiecare disciplină.

 

“De exemplu, un elev care are 3 ore de matematică pe săptămână va avea măcar 6 note (sau mai mult, la alegerea profesorului) pe tot anul, pe care le poate obține în timpul celor 5 module de învățare. Tot ca exemplu, dacă adunăm cele 6 note și obținem un total de 58, atunci media la Matematică va fi, pentru acel elev, rezultatul împărțirii lui 58 la 6, adică 9,66 care se rotunjește la 10.

 

La fiecare disciplină de studiu/modul se încheie anual o singură medie, calculată prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat număr întreg. La o diferență de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului.

Media anuală generală se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, prin rotunjire, a mediilor anuale de la toate disciplinele/modulele și de la purtare”, se arată în actul normativ. Până acum, în ROFUIP 2020 nu era prevăzută această rotunjire, din contră, scria explicit că se calculează „fără rotunjire”., a declarat spune secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion., potrivit Edupedu.ro.

Am stat de vorbă şi cu un profesor care predă la Şcoala Gimnazială „Adrian Păunescu”, din Piteşti, pentru a cere un punct de vedere la început de an şcolar:

„Avem un an şcolar plin de provocări, cu o mulţime de schimbări atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Ne vom acomoda treptat, dar din ce am văzut, profesorii nu sar în sus de bucurie la gândul că avem în faţă un val de noutăţi.

Am fost informaţi despre cum vom încheia mediile elevilor şi nu pot spune că a fost vreo surpriză. Se ia în calcul numărul de ore pe săptămână pentru fiecare disciplină, cum era şi în trecut, doar că vom avea o singură medie pe an, nu două, la fiecare disciplină. Dacă va funcţiona sistemul aşa, cu o singură medie, vom vedea. Nu e cazul ca noi, profesorii, să venim cu mesaje alarmiste, ci dimpotrivă, le spunem elevilor noştri că suntem alături de ei în acomodarea cu noile măsuri. Haideţi să spunem că va fi un an şcolar provocator, pentru toate părţile implicate!”, a declarat profesorul care predă la Şcoala Gimnazială „Adrian Păunescu”, din Piteşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea