Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti – unitate pilot în anul şcolar 2022-2023!

Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti a devenit unitate pilot pentru anul şcolar 2022-2023 şi va implementa un program diferit pentru elevii de clasa a XII-a, pentru ca aceştia să se poată pregăti intensiv pentru Bacalaureat, chiar în cadrul liceului. Un astfel de model a fost aplicat cu succes la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, în anul şcolar 2021-2022.

Practic, acest program pilot vizează reorganizarea materiei din trunchiul comun la clasa a XII-a, pentru a permite elevilor să se concentreze pe materiile de interes pentru examenul de Bacalaureat şi cel de admitere la facultate. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în funcţie de rezultate, programul ar putea fi extins în toată ţara. La nivel naţional, au aplicat 15 unităţi de învăţământ din mediul urban şi 13 unităţi de învăţământ din mediul rural., potrivit Edupedu.ro.

Astfel, în unitățile de învățământ care implementează acest program pilot, elevii de a XII-a vor face doar materiile de Bacalaureat în ultimele două modele ale anului școlar.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea