Victorie pentru doctorița din Pitești cercetată disciplinar pentru că a protestat față de măsurile anti-COVID

# Colegiul Medicilor Argeș: „Nu a denigrat pe niciunul dintre confrații săi”

Victorie pentru Geanina Elena Hagimă, medic primar obstetrică ginecologie! Colegiul Medicilor Argeș a respins plângerea formulată de către Colegiul Medicilor din România (CMR), care o acuza pe doctoriță că a încălcat Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și Codul de deontologie medicală după ce a protestat, în data de 4 mai 2022, la sediul acestei instituții, față de măsurile anti-Covid.

Dr. Geanina Hagimă, care deține un cabinet privat în municipiul Pitești, a fost chemată în fața Colegiului Medicilor Argeș, de două ori, și anchetată disciplinar în urma unei sesizări, care a fost făcută de CMR, prin președintele dr. Daniel Coriu. La începutul lunii august, s-a dispus încetarea acțiunii diciplinare.

Colegiul Medicilor Argeș: „A participat la acest protest în calitate de cetățean și nu ca reprezentant al breslei medicale”

Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor Argeș susține că față de doctoriță „nu s-au putut reține nerespectări ale legilor, regulamentelor profesiei sau ale regulilor de bună practica profesională” și nici fapte care „să atragă răspunderea sa disciplinară”.

„Manifestarea de protest la care a participat este rezultatul nemulțumirilor sale față de neimplicarea Colegiului Medicilor din România în lămurirea unor aspecte medicale referitoare la boala și vaccinul împotriva COVID-19. Dna dr. a participat la acest protest în calitate de cetățean și nu ca reprezentant al breslei medicale. Aceasta se circumscrie libertății de exprimare prevăzută de Constituția României și nu a lezat în niciun mod demnitatea și prestigiul medicilor reprezentați de Colegiul Medicilor din România. Dna dr. Hagimă Geanina Elena nu a denigrat pe niciunul dintre confrații săi, ci doar a exprimat opinii personale legate de acest virus, susținute de argumente proprii sau ale altor specialiști medici...”, arată Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor Argeș.

Dr. Hagimă a fost susținută de un număr mare de persoane

În sprijinul dr. Geanina Hagimă au fost organizate mai multe manifestări de susținere, autorizate, atât în București cât și în Argeș, la sediile Colegiului Medicilor, la care au luat parte zeci de persoane. Sprijinul de care a avut parte doctorița Hagimă este remarcat și de conducerea Colegiului Medicilor Argeș.

„Se reține faptul că dna dr. Hagima Geanina Elena a fost susținută prin luări de poziție scrise și verbale de un număr impresionant de cetățeni, dintre care mulți medici, care consideră că în această situație atitudinea dnei dr. nu poate fi considerată o abatere care poate fi sancționată. Aceste persoane au punctat de asemenea larga apreciere a calităților profesionale ale dnei dr.... De asemenea se reține și faptul că pentru prima oară în practica instituției noastre au avut loc manifestări autorizate de protest, în scopul susținerii nevinovăției sale, la acestea participând un număr mare de persoane, inclusiv medici. În acest context, după analiza cazului, comisia de disciplină constată că nu poate reține nicio abatere de la normele de etică profesională, de deontologie medicală și de la regulile de bună practică profesională, în sarcina medicului reclamat dr. Hagima Geanina Elena medic primar obstetrică ginecologie...”, se mai arată în raportul Colegiului Medicilor Argeș.

Drept urmare, Comisia de Diciplină a Colegiului Medicilor Argeș a decis următoarele: „respingerea plângerii formulate de către Colegiul Medicilor din România prin președinte, profesor universitar dr. Daniel Coriu (...) și stingerea acțiunii diciplinare declanșată împotriva dnei dr. Hagima Geanina Elena (...), fapta neconstituid abatere disciplinară. Cu drept de contestație la Comisia Superioară de Diciplină din Cadrul Colegiului Medicilor din România în termen de 15 zile de la comunicare...”.

Colegiul Medicilor din România nu a făcut recurs, astfel că decizia a rămas definitivă.

Dr. Geanina Hagimă: „Adevărul iese la suprafață și binele triumfă, mai ales când există unitate!”

„Într-o lume cu susul în jos, mai ales în ultimii doi ani, a venit decizia Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor Argeș ca o rază de lumină, ca o speranță de normalitate. Ca în vremurile în care rațiunea mai funcționa, domnii doctori au analizat situația, probele depuse, afirmațiile mele și ale celor doi extraordinari apărători ai mei, doamna avocat Marina Alexandru și domnul jurist Dan Bazăvan, care s-au oferit cu atâta generozitate și dăruire să ma ajute. Decizia Comisiei de Disciplina a CM Argeș a fost de respingere a plângerii formulate de CMR prin președintele CMR, profesorul universitar Daniel Coriu, neobservându-se nicio abatere de la normele de etică profesionala, de deontologie medicală și de la regulile de bună practică profesională. Pe lânga analiza faptelor, a afirmațiilor mele, a părerilor apărătorilor, a probelor depuse la dosar, se mentionează faptul că am fost susținută prin luări de poziție a unui număr impresionant de cetățeni, dintre care mulți medici. De asemenea s-a mentionat faptul că pentru prima data au avut loc manifestări autorizate de protest în scopul susținerii nevinovăției mele, la care a participat un număr mare de cetățeni. MULȚUMESC Colegiului Medicilor Argeș pentru atitudinea obiectivă, și tuturor celor care ați fost alături de mine în această încercare de intimidare. Adevărul iese la suprafață și binele triumfă, mai ales când există UNITATE!!!”, a postat, pe Facebook, dr. Geanina Hagimă.

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea