Din 15 septembrie reîncepe proiectul „Fii Avocat în Școala Ta!”

Pe 15 septembrie, la Pitești, în amfiteatrul Colegiului Național I.C. Brătianu, la ora 16:00, este programată conferința de lansare, în județul nostru, a celei de-a doua ediții a FAST – „Fii Avocat în Școala Ta!”.

Av. Dragoș Nicolescu, coordonator FAST Baroul Argeș (foto stânga): „Voluntariatul în materia educației juridice în școli, soluție de compromis pentru o societate nepregătită din punct de vedere juridic. (…) Încurajați de succesul repurtat în cursul anului școlar anterior, ne dorim să marcăm printr-un eveniment special debutul acestei noi ediții a proiectului FAST. Suntem în egală măsură conștienți că fără dedicarea avocaților voluntari implicați în derularea proiectului și fără sprijinul si înțelegerea importantei proiectului de catre cadrele didactice,  elevii nu ar fi avut acces la informații importante pentru dezvoltarea lor.

 

Amintim că la începutul lunii septembrie a avut loc și la București, la Palatul de Justiție, un eveniment asemănător privind lansarea proiectului. Manifestarea, moderată de coordonatorul proiectului la nivel național, avocat Luminița Ioana, a reunit coordonatorii FAST de la nivelul barourilor, profesori și elevi, alături de Ministrul Justiției - Cătălin Predoiu, Procurorul General - Gabriela Scutea, reprezentanții Ministerului Educației – Florin Lixandru și Sorin Ion, de Traian Briciu -președintele UNBR și Daniel Fenechiu - vicepreședinte UNBR.

 

„Reîncepem proiectul „Fii Avocat în Școala Ta!” în septembrie. Astfel, din această toamnă, intrăm din nou în școli cu educația juridică pentru elevii din gimnaziu și din liceu”, a precizat avocatul Luminița Ioana (foto dreapta).

La finalul primei ediții a proiectului, desfășurat între martie – iunie 2022, peste 20 de mii de elevi din toată țara au beneficiat de module FAST dezvoltate de către Departamentul de Educație Juridică din cadrul Uniunii Naționale a Barourilor din România. La nivelul județului Argeș au fost implicați 56 de avocați în cadrul proiectului.

„Anul trecut am avut 56 de colegi avocați implicați în proiect. Au fost făcute aproximativ 450 de ore de aceștia, în aproape toate școlile din județ.”, a precizat Luminița Ioana, decan al Baroului Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea