Casa cumpărată de Primăria Pitești are nevoie urgentă de reparații majore

Primăria Pitești a cumpărat, cu aproape 1 milion de euro, clădirea din centrul orașului (fostul sediu al PDL), situată vis-à-vis de Colegiul Național Brătianu. Secolul de ierni, de veri, de zăpezi și ploi și multe altele au afectat însă destul de serios clădirea. Acoperișul este deteriorat, tavanele sunt, parțial, căzute.

Cristian Gentea, primarul Piteștiului: ”Alături de colegi din Primărie, din cadrul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, respectiv Salpitflor, am efectuat o vizită la „Casa Nae Dumitrescu”, monument istoric cod AG-II-m-B-13425, achiziționat recent.

 

Prin HCL nr. 340 din 24.08.2022, imobilul a fost introdus în domeniul public și s-a transmis în administrarea SPEP.

 

În primul rând, am mobilizat pe toată lumea cu privire la situația actuală!

Așadar, în exterior, s-a efectuat o salubrizare a zonei. Acum, lucrurile se prezintă altfel!

În interior, însă, sunt mari probleme, în special cu privire la starea acoperișului!

E clar că lucrurile nu pot rămâne așa! Am discutat cu colegii și vom interveni și aici, cu atenție, având în vedere importanța imobilului, dar și ținând cont de faptul că, în acest sens, în funcție de intervenții, avem nevoie de avize emise de către Ministerul Culturii, respectiv de către Direcția de Cultură Județeană. În continuare, prin SPEP, vom asigura protecția și conservarea imobilului.”.

Cu câțiva ani în urmă, municipalitatea a mai cumpărat un astfel de imobil, Casa Coandă, pe care l-a renovat și care găzduiește, în acest moment, ”Casa Căsătoriilor”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea