Dosarul „Reglare de conturi între minori” - în judecată. Cearta a pornit de la un motiv incredibil

# În timpul conflictului, un tânăr a fost înjunghiat

Două găști de tineri, o parte dintre ei minori, s-au luat la bătaie, în data de 9 aprilie 2022, pe strada Exercițiu din Pitești. În urma conflictului, unul dintre ei a fost înjunghiat! Aceștia nu au vrut, inițial, să dezvăluie care a fost cauza conflictului. În cele din urmă, tinerii au recunoscut totul anchetatorilor. Motivul era unul incredibil! Unul dintre ei cumpărase de la un minor substanțe interzise. După ce a consumat drogurile a refuzat să i le plătească! Iar de aici și până la bătaie a mai fost un singur pas.

La sfârșitul lunii august, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au finalizat cercetările în cauză. Trei tineri, doi în vârstă de 18 ani și un minor în vârstă de 16 ani, au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor, lovire sau alte violențe și amenințare. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș. S-a constatat că minorul de 16 ani, din București, l-a înjunghiat în zona hemitoracelui stâng pe un alt inculpat din dosar, în urma unui conflict. Cel de-al treilea inculpat din cauză, de la care a pornit întreg scandalul, a fost cel care a sunat la 112 şi a anunţat că prietenul lui a fost înjunghiat.

 

Se pare că reglarea de conturi a fost special aranjată, după ce între piteșteanul Alexandru Valentin R. și Flavius, un minor din București, dar care stătea la rude în Pitești, a avut loc o neînțelegere. Piteșteanul ar fi luat de la acesta substanțe interzise, însă după ce le-a consumat ar fi refuzat să i le mai plătească. Pe 9 aprilie 2022, Flavius, însoțit de alte persoane, l-a atacat într-o stație de autobuz din cartierul Trivale pe cel care a refuzat să îi plătească „datoria”. Pe parcursul aceleiași zile, Alexandru Valentin R. l-a sunat pe agresor și a stabilit o locație pentru a tranșa conflictul din ei. De asemenea, a făcut chiar o postare live, pe Instagram, care conținea amenințări cu acte de violență, inclusiv în care se arăta un pistol cu bile.

Astfel, au existat două găști care și-au dat întâlnire într-o parcare, pe strada Exercițiu din municipiul Pitești, una formată din piteștenii Alexandru Valentin R. și Costi Lucian C., ambii în vârstă de 18 ani, și alta formată din mai mulți minori, o parte dintre ei veniți din București. Conform martorilor, cei doi piteșteni au început altercația, lovindu-l pe Flavius. În apărarea prietenului său a sărit Andrei Gheorghe A., în vârstă de 16 ani,  care i-a aplicat lui Costi Lucian C., o lovitură de cuțit în zona spatelui. În cele din urmă la fața locului au fost chemați oamenii legii, care l-au reținut pe agresor. Față de minor s-a dispus măsura arestării preventive, iar apoi cea a arestului la domiciliu, măsură care este în vigoare și în prezent.

A.V.

Foto: Curierul Zilei

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea