Elevii care fac şcoala în altă localitate decât cea de domiciliu vor primi alocaţie de transport!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că elevii care fac naveta de acasă la şcoală vor primi o alocaţie de transport, indiferent dacă provin din familii cu posibilităţi materiale. Deci programul nu se adresează doar elevilor defavorizaţi, ci tuturor elevilor care merg la şcoală în altă localitate decât cea de domiciliu.
„Elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu li se asigură o sumă forfetară lunară pentru cheltuielile de transport, în funcție de distanța între localitatea de domiciliu și localitatea în care sunt școlarizați, dus-întors, pe durata cursurilor școlare, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației, prin unitățile de învățământ în care sunt școlarizați.

În acest mod, toți elevii școlarizați într-o altă localitate decât cea de domiciliu vor primi o alocație forfetară de transport (fără a fi nevoie de niciun document justificativ), ÎN PLUS față de bursa socială pe care o primesc toți elevii care se încadrează în criteriile sociale sau medicale (elevi proveniți din familii cu venituri reduse, elevi cu dizabilități, cu boli cronice sau orfani)!
Elevii pot solicita acordarea în avans a sumei forfetare lunare, iar alocația de transport este plătită din bugetul Ministerului Educației, fără a afecta bugetele primăriilor!
Suma forfetară lunară este de 50 de lei/lună pentru distanţa de 3 km. Pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de 50 lei/lună se suplimentează cu 5 lei/lună pentru fiecare kilometru.
În cazul în care tarifele practicate sunt mai mari decât suma forfetară, aceasta poate fi majorată cu până la 50%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport prezentate de către elevii care solicită suplimentarea sumei forfetare. În acest caz sumele se decontează pe baza documentelor de transport emise de operatorii de transport.
De asemenea, elevilor cazaţi la internat sau în gazdă în localitatea unde studiază li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 4 călătorii dus-întors pe lună, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi. Elevii pot solicita acordarea sumei în avans. Pentru situațiile în care se depășește suma forfetară, decontarea se face în luna următoare.”, a scris Cîmpeanu, pe pagina sa de Facebook.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea