Comisia juridică din Camera Deputaţilor a dat undă verde pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

Săptămâna trecută, Comisia juridică din Camera Deputaţilor a dat aviz favorabil propunerii legislative care prevede că poliţia rutieră va putea dispune ridicarea vehiculelor parcate neregulamentar. Sunt vizate maşinile staţionate neregulamentar pe partea carosabilă, dar şi cele de pe trotuare. La Piteşti, o astfel de măsură funcţionează deja, dar mulţi dintre proprietarii maşinilor merg în instanţă pentru a schimba mersul lucrurilor.
„Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz", prevede proiectul, potrivit Hotnews.ro.

Guvernul a transmis că susţine iniţiativa legislativă, dar nuanţează situaţia prin aceea că măsura ridicării să fie dispusă doar în cazul în care nu se respectă distanţa minimă de un metru pentru circulaţia pietonilor.
„Raţiunea este tocmai aceea că în România nu sunt suficiente locuri de parcare, iar ridicarea tuturor vehiculelor de pe trotuare ar fi practic imposibilă la ora actuală", a precizat Alexandru Popa, reprezentantul Direcţiei Rutiere din Ministerul Afacerilor Interne. El a spus că şi în prezent este interzisă parcarea pe trotuare, însă nu se dispune această măsură administrativă de ridicarea autovehiculelor.
„Referitor la obligaţia de un metru, în forma actuală este prevăzută în sarcina administraţiilor locale de a amenaja parcări pe trotuare, cu condiţia de a respecta distanţa de un metru pentru pietoni. Noutatea adusă prin iniţiativa legislativă este că se elimină sintagma „pe partea carosabilă". Prin propunere se doreşte să se ridice toate vehiculele staţionate neregulamentar, inclusiv de pe trotuar", a mai explicat acesta.
Propunerea legislativă urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea