Dezvoltator imobiliar - trimis în judecată pentru fals în declarații și înșelăciune

Un dezvoltator imobiliar din Argeș a fost trimis în judecată pentru fals în declarații și înșelăciune. Nicoleta M. este acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești că a declarat date false pentru a convinge o persoană să cumpere o casă cu 75.000 de euro. Dosarul a fost înregistrat în iulie 2022 la Tribunalul Argeș.
Totul a început încă din iulie 2017, atunci când persoana vătămată a încheiat cu inculpata o promisiune bilaterală de vânzare - cumpărare având ca obiect un imobilul compus din teren intravilan și casă.

Doar că în cuprinsul promisiunii, dezvoltatorul imobiliar a declarat necorespunzător adevărului că imobilul nu este grevat de sarcini, iar persoana vătămată  a achitat o sumă de 32.500 euro cu titlu de avans. Ulterior, în martie 2018,  a fost încheiat  și contractul de vânzare - cumpărare  pentru imobilul respectiv. Deşi inculpata s-a obligat prin contract să ramburseze parţial contractele de credit cu garanţie imobiliară şi să procedeze pe cale de consecinţă la radierea ipotecii şi a interdicţiilor instituite în favoarea S.C ... IFN S.A, Nicoleta M. a schimbat destinaţia banilor încasaţi de la persoana vătămată şi a folosit suma de bani pentru un alt proiect imobiliar, arată procurorii.
Astfel, creditorul a demarat procedura de executare silită asupra imobilului în cauză, imobilul fiind vândut în cele din urmă. Iar de pierdut a avut cumpărătorul, care s-a văzut și cu banii luați și fără locuință.
În cauză, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au reținut că inculpata:
- „la data de 25.07.2017, cu ocazia încheierii promisiunii bilaterale de vânzare cumpărare, autentificată sub nr...., a declarat necorespunzător adevărului că imobilul (teren şi construcţii) situat în comuna ... nu este grevat de sarcini (deşi la acea dată imobilul era ipotecat în favoarea S.C ... IFN) în vedere producerii unei consecinţe juridice, respectiv a încheierii promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare cu persoana vătămată M.E.C. şi a introdus-o în eroare pe aceasta, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv că imobilul nu este grevat de sarcini (deşi la acea dată era ipotecat în favoarea S.C ... IFN), iar în urma promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare a obţinut un folos patrimonial, respectiv avansul de  32.500 euro, corelativ cu pricinuirea unei pagube persoanei vătămate de 32.500 euro
- la  data de 01.03.2018, în fața notarului public ... din cadrul Biroului Individual Notarial  ..., situat în ...,  cu ocazia încheierii contractului de vânzare-cumpărare nr. ..., având ca obiect vânzarea imobilului din comuna ..., grevat de dreptul de ipotecă în favoarea S.C.  ... IFN S.A,  a indus în eroare persoana vătămată M.E.C., prin mandatar..., prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv că suma de 32.500 EURO virată  în contul  acesteia cu ocazia perfectării contractului de vânzare – cumpărare nr. ... va fi folosită în vederea rambursării parțiale a creditului contractat de la S.C. ... IFN S.A., acestea procedând la folosirea sumei în alt scop, pricinuind persoanei vătămate o pagubă în valoare de 32.500 euro.”.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea