Avem rechizitoriul! Doctoriță din Pitești acuzată de înșelăciune. Și-ar fi păcălit asociatul cu peste 1,1 milioane de lei

Doctorița Mioara Pavelescu (fostă Motoc) a fost trimisă în judecată, în iunie 2022, pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune în formă continuată. Denunțul în acest dosar a fost făcut de către un fost partener de afaceri al medicului argeșean, nemulțumit de faptul că aceasta nu i-a restituit mai multe împrumuturi pe care i le-a acordat. La începutul lunii septembrie, Tribunalul Argeș a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul și a dispus începerea judecăţii cauzei. Hotărârea nu a fost definitivă, fiind atacată cu apel de către Mioara Pavelescu. Dacă decizia va fi menținută și de Curtea de Apel București, urmează începerea judecății procesului, pe fond, la Tribunal.

Continuă necazurile pentru doctorița Mioara Pavelescu. După ce în martie 2022, medicul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și delapidare, câteva luni mai târziu, în iunie, a fost trimis, din nou, în judecată pentru înșelăciune.
În noul dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș susțin, în rechizitoriu, următoarele:
„Fapta inculpatei Pavelescu Mioara care, în perioada  ianuarie-aprilie 2015, în baza aceleași rezoluții infracționale și prin acte repetate (4 acte materiale) l-a indus în eroare pe numitul S. F., prezentându-i ca adevărat faptul că îi va restitui suma de bani împrumutată, în cuantum total de 1.160.000 lei, cu scopul de a obține pentru sine un folos patrimonial injust și creând un prejudiciu în dauna acestuia în cuantum de 1.160.000 lei întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de înșelăciune în formă continuată”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.
Pentru că inculpata amâna restituirea banilor, a dorit cooptarea persoanei vătămată într-o societate comercială, pe care ea o deținea, în vederea desfășurării comerțului cu medicamente. În plus, pentru a-i câștiga încrederea, inculpata i-ar fi emis chiar și ordine de plată false.
„Pentru a da aparența unei bune intenții și de a consolida încrederea persoanei vătămate, inculpata i-a remis acestuia un ordin de plată contrafăcut, trimițându-i totodată diverse documente cu privire la sume de bani pe care aceasta urma să le primească scopul final fiind acela a-l induce în eroare cu privire la restituirea  împrumutului și de a-și însuși pe nedrept suma de 1.160.000 lei.”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.
Fostul partener de afaceri al doctoriței s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 1.160.000 lei.

Judecată pentru înșelăciune și delapidare

De asemenea, Mioara Pavelescu a mai fost trimisă în judecată în 2022, într-un dosar, pentru fapte petrecute în urmă cu câțiva ani, când îndeplinea calitatea de administrator al societății Andreea Motoc SRL. Este acuzată de înșelăciune și delapidare. Doctoriței i se impută un prejudiciu de peste 5,7 milioane de lei (aproximativ 1,1 milioane de euro). „Fapta inculpatei P. M., care, în perioada 19.12.2014-27.11.2015, în baza aceleași rezoluții infracționale și prin acte repetate, l-a indus în eroare pe numitul D. M, reprezentant al SC S.Z.T. SRL și SC C. I. SRL, pentru a-i livra mai multe produse medicamentoase, prin prezentarea ca neadevărată a faptului mincinos că în conturile societății administrate există disponibil bănesc la momentul în care a emis biletele la ordin către SC S.Z.T. SRL, fără de care nu ar fi fost livrate mărfurile respective și creând un prejudiciu în dauna societăților menționate anterior în cuantum de 3.005.917,31 lei, întrunește elemente constitutive ale infracțiunii de înșelăciune,  în formă continuată”. Procurorii argeșeni mai susțin că: „Totodată, fapta inculpatei, care, în calitate de administrator al societății comerciale Andreea Motoc SRL, în perioada 01.01.2014-24.06.2016, în baza aceleași rezoluții infracționale și prin acte repetate și-a însușit în interes personal suma de 2.716.516,84 lei, care reprezintă încasările societății, întrunește elemente constitutive ale infracțiunii de delapidare, în formă continuată”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.
A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea