Aproape jumătate din valoarea achizițiilor de la Valea Iașului au ajuns la firma Aliflor


# De la văru´ primar, fără număr, să trăiască! Lucrările mari se dau în familie. Că se poate!... # Primarul Cristian Enescu: „Nu am făcut socoteli la sume!”

Despre ceea ce se întâmplă la Primăria Valea Iașului, am mai scris. Despre cum, după venirea pe fotoliul de primar a lui Cristian Enescu, firma favorită de construcții a primăriei a devenit, brusc, Aliflor Invest 2008 SRL, condusă de nimeni altcineva decât de … Bogdan Enescu, vărul primar al… primarului, iar am mai scris. Dar nu am mai scris și de faptul că s-a ajuns, iată, la un nivel greu de digerat: aproape jumătate (valorică) dintre tranzacțiile efectuate de Primăria Valea Iașului prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în 2022, este alocată firmei Aliflor Invest 2008 SRL. Mai exact 47,80% sau dintr-un total de 3.611.438 lei, suma de 1.726.444 lei. Să trăiască!...

 

Încurcătură cu valoare de peste 479.000 lei  cu TVA – dați direct, apoi retrași, pe autostrada Primăria Valea Iașului – Aliflor Invest

Prima dată am scris, așa cum se va vedea până la final, despre niște nimicuri. Este vorba de două lucrări cu atribuire directă date, în primăvară. Aliflor Invest SRL, firma vărului primar al edilului de la Valea Iașului, firmă care  până în 2020 nu prea a avut ce să caute în primăria cu pricina, a devenit, brusc, favorită. În săptămânalul ATITUDINE IN ARGEȘ s-a scris, în data de 6 aprilie, despre banii atribuiți direct firmei Aliflor, iar în data de 7 aprilie, la o lună și jumătate de la atribuire, decizia este întoarsă (tot prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SEAP) și ofertele firmei Aliflor sunt… refuzate!
Era vorba de lucrări de ”reparații drumuri comunale și locale prin pietruire-compactare și așternerea straturilor de agregate din piatră spartă” – pentru  suma de 240.000 lei fără TVA (285.000 cu TVA). În aceeași zi, Aliflor mai primea o însărcinare de la primăria condusă de văru´, însărcinare ce prevedea  ”lucrări pregătitoare drumurilor locale din pământ – săpătură, defrișare, decolmatare...”. Suma, asemănătoare: 239.300 lei (284.000 lei cu TVA). Așadar, 569.000 lei, sumă cu TVA, într-o singură zi. O zi bună de muncă… ratată!  Întâi acceptate, apoi, după 45 de zile, refuzate.

Încurcăturile s-au rezolvat, rușinea s-a diminuat. Acum… e la liber!

Ce-a fost (pe la începutul anului), a trecut. Primăria a atribuit direct două lucrări către firma vărului primarului, apoi le-a refuzat. Aproape că ți se face milă de firma particularului, văduvită – probabil în urma articolului nostru – de banii ce trebuiau încasați… Ei bine, treburile s-au rezolvat, între timp, bine, bine de tot. Iată cum:

CLICK AICI pentru a vedea lista de achiziții directe a Promăriei Valea Iașului

Uluitor!!! Au atins aproape jumătatea sumei tranzacționate de Comuna Valea Iașului, prin SEAP, în 2022!!!

Cuprinși de o curiozitate mai mult idioată, am consultat Sistemul Public de Achiziții și am constatat următoarele:
1. Comuna Valea Iașului nu are organizată, până la jumătatea lunii august, nici o licitație deschisă. TOATE lucrările au fost atribuite direct!
2. Din punct de vedere valoric, din totalul de 3.611.458 lei,  47,80% din aceste atribuiri directe se duc în conturile firmei Aliflor!
Pentru o îndulcire a situației descrise, Aliflor este foarte bine văzută și cotată. Oameni muncitori, își fac lucrările programate. Nici de patron nu s-au auzit lucruri rele, este membru al unei familii respectate și care s-a ridicat prin muncă. Nici atribuirile arătate mai sus nu sunt ilegale, doar ni se par exagerate.
Așadar, ce scriam noi pe odată, despre două lucrări atribuite direct ”pe autostrada” dintre veri, era o greșeluță. Autostrada era, de fapt, un biet drum de țară. Acum începe să se vadă o autostradă, în toată spendoarea ei… Așadar firma vărului primar a intrat, serios, în lucrări cu atribuire directă. Concret, atribuiri directe de 1.726.444 lei, fără TVA, doar în anul 2022 și doar până acum, că până la Revelion... nu se știe.

Primarul de la Valea Iașului: „Nu am nicio licitație publică”


# Redactor: Domn primar, m-am uitat pe Sistemul de Achizițiții Publice, pe SEAP, și am văzut că nu aveți nicio licitație publică deschisă în acest an. Așa este?
- Cristian Enescu, primarul de la Valea Iașului: Nu am niciuna! O să facem, avem proiecte pe „Anghel Saligny”, pe gaze, pe asfaltări. Avem trei proiecte, piste de biciclete, stații de încărcare mașini electrice, iluminat public.
# Redactor: Am văzut că aveți și lucrări de asfaltare de drumuri, de pietruire, dar fără licitație deschisă…
- Primar: Nu era nevoie. Sunt lucrări mici.
# Redactor: Uitându-mă pe SEAP, am ajuns la concluzia că aproape jumătate din atribuirile directe din SEAP, din punct de vedere valoric, sunt către firma vărului dumneavoastră, către dl Enescu, către Aliflor…
- Primar: (pauză de cinci secunde) (…) Nu știu, nu am făcut socoteală. Nu le-am făcut socoteli, la astea, la sume.
# Redactor: Când dați atribuiri directe, mai cereți și alte oferte de la alte societăți?
- Primar: Bineînțeles că se cer.
# Redactor: Cea mai bună ofertă este a firmei vărului dvs?
- Primar: Cine vine cu oferta cea mai bună!

Citiți și: http://www.atitudineinarges.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=15647:2022-04-04-12-45-39&catid=1:ancheta&Itemid=2

 

Foto: argesexpres.ro

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea