Prof. univ. dr. Petre Popa – o nouă donație către Biblioteca Județeană Argeș

Secția de Colecții Speciale din cadrul  Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș a primit recent, din partea istoricului Petre Popa, două mape cu facsimile de presă, unde au fost salvate  articole adunate pe durata câtorva zeci de ani. Domeniile relatate aici sunt diverse, cu o aplecare – desigur – spre zona de istorie. Regăsim aici, spre exemplu, prima cronică despre Istoria Municipiului Pitești (ed. Academiei Române, 1988), un material de la inaugurarea Casei Sindicatelor, materiale de la inaugurarea Casei Lipatti etc. Cele două mape (format de ziar) sunt, de fapt, fotografii ale istoriei trăite aici, în Argeș, de Petre Popa. Mai arată, în același timp, meticulozitatea unui istoric ce a dăruit - și dăruie – atât de multe Cetății.

 

Așa cum anterior a scris drd. Cristina Baciu, la secția de Colecții Speciale din cadrul  Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș, în două vitrine separate se află Fondul Livia și Petre Popa,  în număr de peste 275 de volume, dăruite bibliotecii de-a lungul anilor până în prezent de  istoricul și omul de cultură,  prof.univ.dr. Petre Popa.

 

Donația (Fondul de carte Petre Popa) constă în volume de literatură și istorie,  lucrări de autor, dar și lucrări primite de la alți scriitori,  majoritatea cărților cu autograf și dedicații către  profesorul Petre Popa.  Pe pagina de titlu a fiecărui volum regăsim ex-libris-ul Fondul de carte Petre Popa (1935- ) Prof.univ.dr.istoric, urmat de ștampila cu precizarea Donație pentru Biblioteca Județeană Argeș, data și numărul.

Fondul de carte Livia Popa  cuprinde 98 de cărți de pedagogie, istorie și critică literară, literatură, cultură și civilizație, fiecare având pe pagina de titlu ex-librisul cu mențiunea Fondul de carte Livia Popa (1936-2001). Prof.Gr. I Limba română, și ștampila cu precizarea Donație pentru Biblioteca Județeană Argeș, data și numărul.

Între lucrările donate de profesorii Livia și Petre Popa regăsim nume importante  ale personalităților locale argeșene, scriitori, profesori, istorici, jurnaliști, critici literari: Mihail Diaconescu, Vasile Novac,  Silvestru D.Voinescu, Octavian Mihail Sachelarie, Marin Ioniță, Mihai Golescu, Nicolae Mecu, Elisaveta Novac, Dan Rotaru, Sergiu I.Nicolaescu, Miron Cordun, Ion Lică-Vulpești,  Mircea Meleșteu, Ludmila Ghițescu, Iuliana Preduț Constantinescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea