Sorin Grindeanu via Nicolae Ceauşescu: „Autostrada Sibiu-Pitești, evoluţie remarcabilă”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a participat la deschiderea lucrărilor celui de al 16-lea Congres al Asociației Profesionale de Drumuri și Poduri. Subiectele de discuţie au fost chiar lucrările mari de infrastructură care se realizează în România, printre care şi autostrada Sibiu-Pitești, lucrări despre care ministrul Grindeanu susţine că au avut evoluţii remarcabile.

De reţinut însă, autostrada Sibiu-Piteşti le-a pus beţe în roate constructorilor şi nu de puţine ori a fost pe prima pagină a ziarelor cu problemele care s-au ivit de-a lungul timpului. Şi nici constructorii n-au fost profi de la capul locului, deci şi despre asta s-au scris multe. Dar se pare că ministrul Transporturilor priveşte doar partea plină a paharului. Totuşi, recunoaşterea greşelilor e semn de mare înţelepciune.

 

Sincer vorbind, discursul ministrului Sorin Grindeanu e un pic forţat. Seamănă izbitor cu mesajele tovarăşului Nicolae Ceauşescu care preaslăvea PCR-ul şi întreaga Românie Socialistă, deşi (vorba românului) purceaua era moartă în cocină. În zilele noastre, li se cere mult iubiţilor conducători să mai coboare cu picioarele de pământ.

 

„Inginerii români sunt recunoscuți pentru rezultatele în infrastructură, iar două exemple sunt emblematice: Transfăgărășan și Transalpina.

Mă bazez pe ei și pentru următoarea provocare pe care o avem: unirea tuturor Regiunilor istorice românești prin infrastructura rutieră de mare viteză.

Autostrada Moldovei (A7), Autostrada Unirii (A8), Autostrada Sibiu-Pitești (A1) și secțiunea cu tuneluri de pe lotul autostrăzii Lugoj-Deva (A1) sunt doar câteva repere ale acestui obiectiv extrem de important pentru economia României.Avem deja evoluții remarcabile pentru aceste obiective. Pe secțiunea A7 de la Ploiești la Pașcani, finanțată prin PNRR, avem acum 4 contracte semnate iar pe 2 loturi au început deja lucrările. Alte 3 contracte se apropie de semnare, iar 6 loturi sunt în procedură de licitație. Pentru A8, anul acesta vor fi lansate în licitație contractele pentru construcția secțiunilor din capete, finanțate prin PNRR. Pentru autostrada Sibiu-Pitești avem semnate toate contractele, inclusiv cele pentru construcția secțiunilor care traversează Carpații.

Iar pentru autostrada Lugoj-Deva vom desemna astăzi constructorul secțiunii cu ecoducte, mult așteptată de toți.”, a notat Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea