Senatul a votat! Lefuri mai mari pentru parlamentari, în ciuda CCR!

Săptămâna trecută, parlamentarii au pus bomboana pe colivă! Dacă mai era cazul, într-o perioadă de criză, cu facturi uriaşe la energie, dar şi cu preţuri tot mai mari la alimente – Senatul a votat majorarea indemnizaţiilor cu aproape 10%, a aleşilor de la Casa Poporului. De asemenea, majorările se vor aplica şi miniştrilor, aleşilor locali sau șefii unor instituții centrale. CCR a spus răspicat că legea nu e constituţională, dar senatorii au votat după pofta inimii.

Oare nu le mai ajung parlamentarilor banii pe care-i înceasează lunar? Să nu uităm că în afară de indemnizaţia propriu zisă, aceştia primesc şi diurne de cazare, transport, telefon, dar şi bani pentru cabinetele parlamentare. Adică poporul ţine în spate o mulţime de parlamentari, miniştri, secretari de stat – unii dintre ei fiind trântori cu acte în regulă...

Senatul a votat cu 91 de voturi pentru (PSD, PNL și UDMR) și 22 împotrivă (USR) majorarea indemnizaţiilor pentru parlamentari. Culmea ironiei, Curtea Constituţională a României abia declarase neconstituționale două proiecte de legi care aveau același scop și anume creșterea salariile bugetarilor și a aleșilor locali.

Potrivit Comisarul.ro, senatorii au votat în ședință de plen un proiect de lege pentru aprobarea ordonanței 115/2022. Coaliția PSD-PNL-UDMR a modificat ordonanța în care erau exceptați demnitarii și aleșii locali, introducând un amendament prin care majorează indemnizațiile acestora.

Conform sursei citate, în această categorie intră deputații, senatorii, președintele României, miniștrii, aleșii locali, secretarii și subsecretarii de stat, dar și șefii unor instituții, cum ar fi: Curtea de Conturi, Autoritatea Electorală Permanentă, Avocatul Poporului.

Votul decisiv va fi dat de Camera Deputaților.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea