Proiect Erasmus+ “Slow down Education in the Nature” ajuns la final

În vara anului 2020, Liceul Tehnologic Topoloveni a câștigat un nou proiect Erasmus+ cu finanțare din partea Comisiei Europene prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale cu titlul „Slow down education in nature” cu numărul de referință 2020-1-LV01-KA229-077522_3.

Astfel, în perioada de implementare și desfășurare a activităților proiectului (2 noiembrie 2020 - 1 noiembrie 2022), partenerii implicați, Școala Gimnazială Stalgene din Letonia, Școala Primară Palade din Estonia, Școala Gimnazială Lazo Angelovski din Republica Macedonia de Nord și Liceul Tehnologic Topoloveni din România au desfășurat activități menite să crească gradul de

pregătire a elevilor și să îmbunătățească competențele profesorilor, două lucruri foarte importante în procesul instructiv-educativ, au inițiat activități de educație lentă (Slow Movement), o abordare nouă în educația acestui secol, în procesul de învățare și în activități de petrecere a timpului liber prin utilizarea unei abordări holistice și inovatoare și a unor soluții pedagogice menite să prevină absenteismul și demotivarea adolescenților.

 

În condițiile unui învățământ în care se înregistrează o demotivare puternică din partea copiilor în ceea ce privește materiile STEM, învățarea experiențială, prin metode și tehnici inovatoare, în aer liber, și a unor soluții pedagogice menite să prevină absenteismul a fost o provocare viabilă. Latura aplicativă a activităților i-a ajutat pe elevi să înțeleagă în fiecare moment DE CE ÎNVAȚĂ fiecare nouă informației și cum o pot aplica în activitățile cotidiene.

Un alt obiectiv major al proiectului a fost dezvoltarea la elevi al unui set de atitudini și comportamente pentru menținerea unui stil de viața sănătos, iar activitățile i-au ajutat să înțeleagă ce înseamnă starea de bine într-o societate marcată de influența internetului și tehnologiei. Printre activitățile cu impact mare se  pot menționa pauzele active în care elevii au renunțat la telefoanele mobile în favoarea jocurilor în curtea școlii. Aceștia au descoperit și redescoperit ce înseamnă sa fii copil și să te bucuri alături de colegi când sari coarda, când participi la jocuri în echipă sau la dansuri sincron pe muzica preferată.

Activitățile realizate într-o atmosferă degajată și interactivă s-au adresat și părinților în cadrul întâlnirilor organizate de elevi pe tema stilului de viață sănătos. Prin implicarea activă în exerciții individuale și de grup, copiii au reușit să-și convingă părinții de importanța unui stil de viață activ și sănătos în activitățile cotidiene.

În timpul mobilităților participanții au putut  învăța practici noi și aduna idei prin observare și interacțiune cu colegi, cu experți sau cu alți practicieni în timpul activității lor zilnice desfășurate la organizația gazdă. Mobilitățile elevilor cu durata de 5 zile s-au derulat la școlile partenere din Letonia, Estonia și Macedonia de Nord, unde aceștia și-au dezvoltat competențele de comunicare în limba engleză, competențele digitale, cele în domeniul științei, tehnologiei, matematicii și ingineriei, precum și cele de sensibilizare și expresie culturală.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea