Primul centru medico-social din Câmpulung va fi construit în 2023, din fonduri U.E!

Un obiectiv important e pe cale să se realizeze la Câmpulung Muscel! Este vorba de construcţia primului centru medico-social din municipiu, care va fi realizat (cel mai probabil), până la finele anului viitor. Finanţarea este de 1.280.912 lei, bani europeni. Unitatea va asigura acces gratuit la cabinete de medicină primară, stomatologie, psihologie, medicină de familie. De asemenea, se vor acorda servicii de îngrijire la domiciliu și în caz de urgență.

 

„Încă 1.280.912 lei din fonduri europene pentru Câmpulung Muscel.

 

Am semnat contractul de finanțare europeană nerambursabilă pentru construirea primului centru medico-social din Câmpulung. Dacă totul merge bine, îl vom finaliza până la sfârșitul anului viitor.

Va fi o construcție modulară formată din patru zone: două module pentru cabinete medicale, unul pentru sală de așteptare și baie precum și un modul pentru cabinet de analize medicale, recepție și sală de cursuri. Vorbesc despre 1848 metri pătrați construiți, 230 metri pătrați spații verzi și 100 de metri pătrați de alei. Loc: pe terenul (aflat acum în paragină) din spatele clădirii APIA.

În acest spațiu vom oferi gratuit asistență medicală, socio-medicală și socială. Mai exact, medicină primară, stomatologie, psiholog, medici de familie pentru care am accesat 11 milioane lei din fonduri europene.

Tot în acest spațiu vor avea sediul și alte două servicii la care țin foarte mult: serviciul mobil de îngrijire la domiciliu și serviciul mobil medical în caz de urgență. Astfel că, persoanele vulnerabile, vârstnicii, cei imobilizați la pat vor putea apela la specialiștii noștri pentru o injecție, perfuzie, tratament, sprijin medical și psihologic direct la domiciliu.”, a anunţat primăriţa Elena Lasconi.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea