Fie iarna cât de grea... Ministrul Educaţiei dă asigurări că şcolile vor rămâne deschise!

Au existat voci în spaţiul public care s-au exprimat pentru închiderea fizică a şcolilor şi trecerea acestora în online, pe seama preţurilor tot mai mari la energie electrică şi gaze, şi a unei necesare economii. Noul ministru al Educaţiei, Ligia Deca nu se joacă cu focul, aşa că exclude posibilitatea închiderii unităţilor de învăţământ. Experienţa din pandemie a demonstrat că şcoala online e un compromis care aduce grave deservicii elevilor.

 

”Ministerul Educaţiei şi eu personal dorim ca şcolile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza economică sau energetică îl va lua. Nu ne mai putem permite goluri sau pauze în procesul de învăţare. Există discuţii guvernamentale privind ajutorul acordat şcolilor şi autorităţilor locale, în aşa fel încât să nu existe discuţii de trecere în online, când, de facto, copiii au nevoia să vină la şcoală. Prioritatea este să păstrăm toate şcolile deschise, indiferent ce se întâmplă pe piaţa energetică.

 

Unitățile de învățământ beneficiază de prețuri plafonate. Orice creștere de facturi nu poate surveni decât din creșteri de consum, nu din creșteri tarifare. Cu toate acestea, am solicitat condiții normale de funcționale. Din analizele noastre nu există motive de îngrijorare – dacă apar, individual, să ne fie aduse la cunoștință.”, a declarat ministru al Educaţiei, Ligia Deca, potrivit Stiripesurse.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea