Semnal de alarmă tras de Camerele de Comerț! Excluzând marii consumatori de la subvenționarea tarifelor la energia electrică, România își sacrifică economia

Camera de Comerț Argeș trage un nou semnal de alarmă privitor la discrepanța pe care au creat-o guvernanții prin legislația în vigoare. Este vorba de marii consumatori, care au fost lăsați pe dinafara calculelor privind subvenția la energie!

”...Disponibilizări de personal/ reducere de activitate / renunțarea la investiții / închideri de companii / relocarea unor mari investiții în alte țări...

Acestea vor fi alternativele dintre care antreprenorii care gestionează marile întreprinderi vor fi siliți să aleagă dacă nu se va schimba nimic în legislația care reglementează tarifele la energia electrică.

 

Actul normativ care reglementează tarifele la energia electrică, intrat în vigoare la 01 septembrie 2022, atunci când se referă la consumatorii noncasnici, vizează doar  Întreprinderile mici și mijlocii, operatorii economici din industria alimentară, spitale publice și private, instituții publice, etc. Printr-o regretabilă omisiune, marii consumatori  (întreprinderile cu peste 250 salariati și cifră de afaceri mai mare de 50 milioane de Euro) nu sunt amintiți...

 

Imediat după apariția acestui act normativ, am tras un semnal de alarmă privind implicațiile pe care le va avea asupra marilor consumatori – care în România sunt în număr de cca 2000, generând peste 52% din cifra de afaceri a țării noastre.

Așa cum s-a scris în primul Comunicat de presă dat în 05 septembrie de către CCIA Argeș pe acest subiect, este de importanță stringentă ca toți actorii politici, în frunte cu Guvernul României să identifice  soluții prin care consumatorii – casnici și noncasnici (indiferent de mărime) să depășească cu bine iarna 2022-2023. Din păcate pentru mediul de afaceri care este direct afectat, apelul nostru nu a fost luat în seamă.

Iată de ce ne alăturăm colegilor noștri de la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu care vineri, 07 octombrie 2022 au transmis un punct de vedere pe acest subiect și revenim cu un nou mesaj, de data acesta din partea mai multor Camere Județene, întrucât considerăm că este esențial să protejăm și să susținem interesele legitime ale companiilor care realizează peste jumătate din economia noastră.

Camerele de Comerț Județene din Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Teleorman, în calitate de reprezentante ale mediului de afaceri local, atrag atenția liderilor politici  județeni, dar mai ales Guvernului, asupra scăpării din acest act normativ. Solicităm imperativ corectarea de urgență, pentru că în caz contrar, această ”omisiune” va avea în mod sigur două efecte majore – vor fragiliza și mai mult o clasă antreprenorială deja epuizată în ultimii doi ani și se vor transfera în prețurile produselor și serviciilor, pe care le vor plăti tot consumatorii finali”, se arată într-un comunicat al CCIA Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea