Mihai Ion, primarul de la Popești: „Cetățenii sunt foarte mulțumiți de investiția făcută”

# S-a finalizat asfaltarea drumului județean 504

S-a finalizat asfaltarea drumului județean 504 limita jud. Teleorman – Popești – Izvoru – Recea – Cornățel – Vulpești (DN 65A), în lungime de 26 de kilometri! DJ 504 face parte dintr-un drum regional și alături de proiectul privind DJ 503, aflat în implementare, reprezintă cele mai mari investiții în infrastructura rutieră din regiunea Sud –Muntenia.

 

Recepția lucrărilor de asfaltare a DJ 504 limita jud. Teleorman – Popești – Izvoru – Recea – Cornățel – Vulpești (DN 65A), comunele Popești, Izvoru, Recea, Buzoești a avut loc miercuri, 12 octombrie, eveniment la care au fost prezenți președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, primarii localităților beneficiare, reprezentanți ai C.J. Teleorman, echipa tehnică. Acest proiect a fost dat ca exemplu de bune practici, la Bruxelles, pentru modul în care a fost implementat și realizat un proiect cu finanțare europeană.

 

În cadrul proiectului au fost reabilitați 25,996 kilometri de drum județean. Proiectul, în valoare totală de 85.913.743,72 lei, a fost finanțat prin Programul Operațional Regional - POR. Contribuția Consiliului Județean Argeș: 6.564.820,79 lei.

În ceea ce privește lucrările, pe lângă asfaltarea propriu-zisă a drumului, cele mai importante sunt: realizarea și modernizarea a peste 20 de km. de trotuare, 22 de stații de autobuz, au fost reabilitate 4 poduri, 49 de podețe au fost reparate iar altele au fost construite noi, au fost amenajate 1263 de accese la proprietăți, au fost construite șanțuri betonate în lungime de 22 de kilometri și au fost amenajate șanțurile de pământ pe o lungime de 16 kilometri, au fost montate 338 indicatoare de circulație rutieră și s-au executat lucrări specifice privind siguranța circulației.

“Suntem prezenți la recepția drumului 504 care leagă pe teritoriul județului Argeș localitatea Popești de localitatea Buzoești. Este primul proiect european pe infrastructură rutieră pentru care astăzi s-a semnat recepția. Este un exemplu de bune practici între instituțiile statului - Ministerul Dezvoltării, Ministerul Fondurilor Europene, de ADR Sud Muntenia, de tot ceea ce înseamnă personalul Consiliului Județean Argeș, de fosta și actuala conducere a Consiliului Județean Argeș. Din fericire, acest drum important pentru județul Argeș a fost dat în folosință înainte de termen. Mulțumim pe această cale tuturor celor implicați, inclusiv consultanților și constructorilor. Sperăm ca programul pe care ni l-am propus, să avem o infrastructură rutieră de calitate, să dea roade. Avem în proiect încă un drum pe fonduri europene care va fi dat în folosință anul viitor, este vorba despre DJ 503, de 42 de kilometri. Urmează alte proiecte pe fonduri europene și alte drumuri județene pe care le reabilităm pentru că prioritatea noastră este să avem în județul Argeș o infrastructură rutieră compatibilă cu drumurile europene. Echipa aceasta este determinată să ducă la bun sfârșit ceea ce ne-am propus” - Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

„Cetățenii comunei Popești sunt foarte mulțumiți de investiția făcută. Sunt foarte mulțumiți și de faptul că au fost făcute intrări în gospodăriile lor, deoarece unii chiar nu aveau posibilități să își amenajeze asemenea podețe. Ne felicită și cei care traversează comuna noastră, cei care merg la Costești sau la Pitești. Vreau să mulțumesc conducerii Consiliului Județean Argeș pentru această investiție” - Mihai Ion, primar comuna Popești.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea