1400 de locuri noi de muncă la Pitești. Au început lucrările pentru Argeș Mall

 

Prime Kapital a propus, în urmă cu patru ani, la Pitești, un proiect de regenerare urbană prin reconversia unei zone industriale de aproximativ 13 hectare, din mijlocul orașului, într-un spațiu modern și atractiv. Joi, 20 octombrie 2022, proiectul celei mai mari investiții private din Pitești, din ultimii 30 de ani, trece în faza de execuție!

Pe suprafața platformei industriale din cartierul Tudor Vladimirescu, compania va dezvolta un centru comercial, investiție ce va genera, în mod direct, 1.400 de noi locuri de muncă. De asemenea, va fi rezolvată o necesitate de infrastructură rutieră în zonă, prin construirea pasarelei auto-pietonale care va fluidiza traficul și va lega cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului. Vor fi eliminate și riscurile la care se supun piteștenii, în fiecare zi, în zona trecerii la nivel cu calea ferată. După finalizarea pasarelei, în 2023, aceasta va fi cedată autorităților locale în mod gratuit.

 

 

Valoarea investiției este de aproximativ 102 milioane de euro, din care aproximativ 8 milioane de euro reprezintă costul investiției în pasaj.

De asemenea, prin relocarea activităților industriale ce se derulau în imediata vecinătate a zonei rezidențiale și a zonei protejate Lacul Prundu, „Argeș Mall” - cum se va numi centrul comercial - va avea un rol important și în creșterea calității vieții locuitorilor, precum și în domeniul protecției mediului.

Conceptul pentru „Argeș Mall” are în propunerea de dezvoltare urbanistică 17.900 metri pătrați de spații verzi și de recreere în zona Lacului Prundu (echivalentul a 3,5 stadioane de fotbal), create pentru a oferi o oază de natură, atât pentru locuitorii Piteștiului, cât și pentru vizitatorii ocazionali.

Noul centru comercial, ce va avea o suprafață comercială închiriabilă de peste 50.000 de metri pătrați, urmează să fie finalizat în 2024.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea