Premierul Ciucă s-a sucit, sub influenţa lui Iohannis! Pensiile ar putea fi majorate în raport cu rata inflaţiei!

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că pensiile vor fi majorate la 1 ianuarie 2023, cel mai probabil, în raport cu rata inflaţiei, care zilele trecute a atins 15%. Iniţial, chiar preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că pensiile ar trebui corelate cu inflaţia, în contextul în care bugetul ar permite acest lucru. Recent însă, prim-ministrul a anunţat că pensiile nu vor putea fi majorate cu mai mult de 11%, deoarece vor aduce un impact negativ asupra economiei. Rămâne de văzut însă care va fi varianta câştigătoare.

 

„Am discutat acest subiect şi, analizând toate datele de inflaţie, putem cu toţii să vedem că astăzi inflaţia a depăşit 15%, după ultimele date publicate de Institutul Naţional de Statistică. Inflaţia este la 15,9 şi cred că pensionarii din România nu merită să suporte pe umerii dumnealor această povară a inflaţiei, motiv pentru care trebuie să analizăm şi să facem în aşa fel încât pentru pensionari să asigurăm creşterea pensiei cu rata inflaţiei”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

 

„Dacă vorbim de creşterea pensiilor trebuie să vedem contextul mai larg. S-au vehiculat 10%, 11%, dar nu putem să aşteptăm de la pensionar să plătească ei preţul crizelor şi în condinţiile în care avem o inflaţie de peste 15% eu cred că ar fi corect să ţină cont de această inflaţie creşterea şi atunci, după părerea mea, trebuie să fie o creştere mai mare. Nu ştiu dacă bugetul permite o creştere de 15%, însă cred că trebuie venit cu o creştere care compensează în bună măsură inflaţia. Trebuie atenţie sporită pentru cei cu pensii mici, fiindcă acolo apar problemele cele mai mari”, a declarat Klaus Iohannis., potrivit sursei citate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea