ATENȚIE, șoferi! Ѕe schimbă regulile de circulație în sensul giratoriu!

Parlamentul vrea să modifice Codul Rutier și să schimbe regulile de circulație în sensul giratoriu, în ideea că actuala definiție ar provoca confuzie printre șoferi și din această cauză – multe accidente rutiere.

Prevederile legale incidente în cazul circulaţiei în sens giratoriu sunt lipsite de claritatea necesară unor norme juridice (…). Sunt susceptibile să dea naştere la numeroase interpretări din cauza cărora se produc accidente de circulaţie în sensurile giratorii.

Sunt aplicate sancţiuni contravenţionale în mod neunitar, în funcţie de modul în care agentul constatator interpretează dispoziţiile legale în materia sensului giratoriu”, se arată în motivarea proiectului de lege pentru modificarea Codului Rutier, potrivit avocatnet.ro.

De asemenea, se va redefini și termenul de „sens giratoriu” care va reprezenta, potrivit inițiativei legislative, „un drum principal cu sens unic şi traiectorie giratorie, care se intersectează succesiv cu drumuri secundare pe partea dreaptă”. De reținut, termenii care fac referire la tipul de intersecție în care se încadrează un sens giratoriu, anume cu circulație nedirijată sau dirijată, vor dispărea.

În noul context, șoferul care se află pe banda a doua de circulație și vrea să părăsească sensul giratoriu, va trebui să acorde prioritate șoferilor încadrați pe prima bandă de circulație.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea