Spitalul Municipal Pitești – între vis și realitate

# În ianuarie 2023 va fi gata studiul de oportunitate

Firma care realizează studiul de oportunitate pentru Spitalul Municipal Pitești a făcut, săptămâna trecută, o vizită în teren, pe strada Depozitelor, în Lunca Argeșului II, acolo unde ar putea să fie construită unitatea spitalicească. Contractul pentru realizarea studiului de oportunitate a fost semnat, încă din luna septembrie, cu firma Ingineria Italia SRL. Data de 13 ianuarie reprezintă termenul final pentru predarea studiului de oportunitate.

“Am avut și o întâlnire cu reprezentanții care elaborează PUG-ul și am cerut, în mod special, ca această zonă să fie trecută în viitorul PUG ca servicii medicale”, a precizat viceprimarul Gelu Tofan în cadrul unei conferințe de presă de la Primăria Pitești.

În această săptămână, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Argeș va purta discuții cu reprezentanții firmei care realizează studiul de oportunitate, pentru a stabili și structura spitalicească. Se dorește Ca viitorul Spital Municipal Pitești să aibă între 180 și 240 paturi, 4 etaje, plus subsol și secțiile Neurologie, Recuperare Neurologică, Oncologie, Cardiologie, Oftalmologie, Gastroenterologie, ATI, Îngrijiri paliative, Diabet, Laborator analize, Tomograf, RMN, Telemedicină. Dacă spitalul va fi fezabil, sursele de finanțare pot să provină de la bugetul național, local, fonduri UE, prin Programul Operațional de Sănătate.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea