Trei școli din Argeș au fost renovate de asociația BookLand

# Investiție totală de aproximativ 175.000 de euro
„Împreună construim oameni” e deviza asociației BookLand, care în ultimii doi ani a renovat trei unități de învățământ din județul Argeș. Acum elevii se bucură de școli noi pentru un viitor mai bun! În anul 2021, ONG-ul a reabilitat Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din Domneşti și Școala Gimnazială Moșoaia, iar în acest an a fost renovată Școala Primară Metofu din comuna Poiana Lacului.

 

Asociația BookLand este specializată în renovarea sau construcția de instituții de învățământ, iar în ultimii 3 ani a renovat și modernizat 67 de școli și grădinițe. În urma acestor proiecte, elevii vor simți, anual, beneficiile unei școli „ca afară”. Diferența se vede deja, conform spuselor directorilor instituțiilor: nu se mai pleacă la alte școli din apropiere, ba chiar se înscriu mai mulți elevi la aceste unități școlare. În afară de cele 67 de școli deja renovate, se mai lucrează în prezent la opt unități școlare din țară, iar în perioada următoare se vor deschide alte nouă șantiere.

 

Elevii din Metofu au început anul școlar într-o școală proaspăt renovată

Au aplicat, au fost selectați și ajutați! Conducerile a trei școli din Argeș au cerut ajutorul asociației, iar dorința acestora a prins contur. Daniela Diaconu, directoarea de la Școala Metofu din comuna Poiana Lacului, a fost cea care a înscris școala în cadrul programului derulat de ONG. Unitatea școlară avea nevoie rapid de o reabilitare. Pereții erau scorojiți, parchetul crăpat și băncile rupte. Iarna era frig, iar pe timp de vară din cauza acoperișului care se încingea, aerul era irespirabil. Timp de patru luni aici s-au desfășurat ample lucrări de reabilitare. Costul total al investiției a fost de aproximativ 50.000 de euro.
„În campania din anul 2021 a fost selectată școala din Metofu. Aceasta a fost renovată anul acesta. Deși clădirea nu este mare, am avut de executat o multitudine de lucrări. S-a anvelopat clădirea cu polistiren și apoi s-a dat cu tencuială decorativă. S-a montat gresie la intrarea în școală, pavele și borduri în curtea școlii. S-a făcut gardul și s-a demolat fostul wc din curte. La interior s-au schimbat uși, geamuri, s-a pus parchet...”, ne-a precizat Mădălina Mocanu, director Marketing & Comunicare la BookLand.

Lucrarea a fost gata la începutul lunii iunie 2022, iar din această toamnă peste 70 de elevi au luat locul în bănci într-o școală modernă. „Suntem recunoscători pentru tot ce am primit de la Asociația BookLand și privim cu încredere spre viitor. Visul nostru a prins aripi și credem cu tărie că totul este posibil atâta timp cât acționăm împreună și ne dorim cu adevărat!”, a precizat Daniela Diaconu, directoarea școlii.

Două unități de învățământ au fost reabilitate în 2021

La Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel”, din Domneşti, renovarea a durat aproximativ 4 luni, ea având loc pe parcursul anului 2021. Pentru proiect a aplicat directoarea adjunctă Georgeta Smâdu. Investiția a fost de aproximativ 50.000 de euro. Acum elevii de la Liceul Tehnologic din Domnești se bucură de o curte amenajată cu alei și butași de trandafiri, de un nou teren multisport, săli de clasă cu pereți curați și igienizați, parchet de calitate, uși noi și mobilier modern.
Tot în anul 2021 a fost renovată și Școala Gimnazială Moșoaia, despre care reprezentanții BookLand spun că este una dintre multele școli rurale care nu au beneficiat de nicio renovare încă de la înființare.

„În curtea școlii te umpleai de nămol – mai ales că șanțul de colectare nu exista- prin acoperiș ploua, pereții exteriori și interiori erau coșcoviți, iar terenul de sport era înclinat cu juma` de metru! La interior, parchetul era umflat și mâncat de carii, băncuțele din varii generații… De ferestre nici nu mai vorbim. Acum că învață într-o școală renovată, copiii din Moșoaia au conștientizat că visurile lor nu sunt atât de greu de realizat!”, au precizat reprezentanții ONG-ului. Iulian Costeleanu, directorul școlii Gimnaziale Moșoaia, a fost cel care a înscris unitatea școlară în programul asociației BookLand. Între octombrie-decembrie 2021, școala a trecut printr-un proces amplu de renovare. Investiția a fost de aproximativ 70.000 de euro.

Astfel că sub motto-ul „Împreuna construim oameni“, fără să dispună de vreo linie de finanțare, BookLand a reușit să coalizeze în această inițiativă privată zeci de companii care susțin acest demers cu produsele și serviciile proprii. De asemenea, asociația BookLand te invită și pe tine să te alături campaniei. Poți să faci lucrul acesta prin completarea Formularului 230 sau prin transmiterea unui SMS cu textul „CONSTRUIM” la 8845, donând astfel 2 euro pentru normalitatea în educație.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea