Copiii care fac sport ar putea primi tichete în valoare de 150 de lei pe lună

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect de lege care prevede că, de la 1 ianuarie anul viitor, copiii care sunt legitimați la un club sportiv și fac sport de performanță vor primi tichete în valoare de 150 de lei pe lună, bani care pot fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente sportive.
Legea va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Interesant este că Guvernul a dat aviz negativ acestui proiect de lege, sub motivația că:
“Executivul are obligația de a conduce politica bugetară în mod prudent, iar adoptarea inițiativei legislative ar influența negativ țintele deficit bugetar asumate pentru anul 2021 (…)”.

„În orice domeniu mai ales în sportul de performanță, motivația are un rol determinant pentru obținerea de rezultate la nivel național sau internațional, deoarece stă la baza continuității”. Se menționează faptul că “juniorii care practică sportul de performanță au întâmpinat și întâmpină greutăți din punct de vedere financiar în ceea ce privește achiziționarea echipamentului sau materialelor sportive, achiziționarea alimentelor sau la medicație necesare efortului depus, toate fiind destul de costisitoare, precum și transportul aferent participării la pregătirea zilnică sau la competițiile locale județene naționale și internaționale necesare practicării sportului de performanță”, se arată în expunerea de motive, potrivit Edupedu.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea