Un singur microbuz școlar funcțional în comuna Mălureni

Din mai 2022 funcționează, prin ordin de prefect, comisia mixtă de control în școli. Astfel, la nivelul Instituției Prefectului Argeș sunt aduse la cunoștință problemele din unitățile școlare din județ. O situație specială a fost sesizată în comuna Mălureni. Unul dintre cele două microbuze școlare din localitate s-a stricat, fiind afectate astfel două școli, din Zărnești și Bunești.  Pentru ca elevii să nu învețe în clase simultane, s-a decis ca elevii claselor a doua și a patra de la Zărnești să meargă la Bunești, iar cei de la grupa pregătitoare și clasele întâi și a treia să meargă de la Bunești la Zărnești.

„Pentru acestă modificare a fost nevoie și de schimbarea orarului. Cursurile încep de la 8.30 astfel încât să fim siguri că toți elevii sunt aduși la timp. Se va reveni la normal atunci când un alt microbuz îl va înlocui pe cel stricat.  Cea mai simplă și eficientă cale de rezolvare ar fi obținerea unui microbuz școlar nou. S-au făcut toate demersurile necesare pentru obținerea acestuia, dar nu ține de Instituția Prefectului Argeș”, a precizat prefectul Radu Perianu.
Alte posibilități nu există în acest moment, fiind făcute de autoritățile locale solicitări la toate instituțiile statului pentru trei microbuze școlare. În Mălureni sunt, în acest moment, două microbuze școlare. Unul din 2007 care s-a stricat recent, iar reparația ar costa peste 70.000 de lei, o sumă mult prea mare pentru a fi investită într-un autovehicul care are la bord sute de mii de kilometri. Și altul din 2014, care încă rezistă!
”Avem făcute solicitări de trei ani ca să îmi dea un microbuz nou. Avem cereri pentru trei microbuze noi. Dar până în acest moment nu am primit nimic. Microbuzul care s-a stricat e din 2007, iar reparația lui ar costa 73.000 de lei. A tot fost reparat. Acum facem transportul cu celălalt microbuz pe care îl avem. Acesta e din 2014-2016. Rezistă că e mai nou”, ne-a precizat Florian Bucălie, primarul de la Mălureni.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea