Elevii Liceului "Dinu Lipatti" au pictat locul de joacă de la Spitalul de Pediatrie

Spitalul de Pediatrie va avea unul din cele mai frumoase locuri de joacă din județ, pentru că, de săptămâna trecută, curtea interioară a spitalului a devenit o adevărată lume de basm.

În urma unei investiții prin care la spital a fost amenajat un bazin pentru rezerva de apă, a fost construit și un zid de susținere a dealului din spatele spitalului. Acest zid a devenit o carte de povești, prin munca de mai bine de o lună a elevilor și profesorilor de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. Zi de zi, grupe de câte 40 de copii au pictat zidul care a devenit o operă centrală a acestui spațiu care este deja în curs de transformare într-un loc de joacă destinat copiilor internați la Spitalul de Pediatrie.  

„Am dorit să realizăm o compoziție decorativă care să aline suferințele copiilor internați în cadrul spitalului. O lume de basm în care spațiul maritim, terestru și cosmic se contopesc. Întreaga compoziție este organizată în jurul a două personaje de basm, iar centrul de interes este mama, imaginea maternă. Lucrăm de patru săptămâni zilnic. Am lucrat cu drag, pentru că de fiecare dată când auzeam plânsetele copiilor, eram și mai motivați să terminăm, chiar dacă am avut perioade când ne îngheța mâna pe pensule. A fost emoționant. Inițial, proiectul nu a fost gândit atât de complex. Toți colegii de la Liceul de Arte și toți elevii de la arte plastice și arhitectură au fost implicați. Zilnic au venit cam 40 de elevi. A fost un proiect de amploare, dar satisfacția de a aduce o bucurie copiilor a fost tot ceea ce ne-a trebuit” - Laurențiu Baltă, profesor Liceul de Arte Dinu Lipatti.

După ce acest parteneriat s-a dovedit a fi mai mult decât reușit, managerul Spitalului de Pediatrie, Tudor Ionescu, s-a arătat extrem de încântat de rezultat și a anunțat că își dorește și alte acțiuni alături de elevii de la Liceul de Arte prin care să facă micilor pacienți viața mai frumoasă pe perioada internării.

„Cred că v-ați convins că este vorba despre o pictură care aduce un zâmbet și pe chipul unui adult, dar pe chipul unui copil! Eu vreau să mulțumesc tuturor copiilor care au muncit pentru copiii care sunt internați la noi, la Pediatrie, și cadrelor didactice. Cred că este un punct de plecare și pentru alte acțiuni, inclusiv la noi în spital. Au început deja, la intrarea în spital, printr-un fluture, care nu are corpul, ci numai aripile, unde copiii pot să își facă fotografii, transformându-se în fluturi” - Tudor Ionescu, manager Spitalul de Pediatrie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea