Viitorul cămin de la UPIT a revenit la viață! 150.000 de lei pentru a muta o conductă de sub locul unde se construiește clădirea

La viitorul cămin de la Universitatea din Pitești a apărut o problemă similară cu cea de la Sala Polivalentă. Dacă la Pitești Arena s-a descoperit că pe sub teren trecea o reţea de canalizare pluvială, a cărei mutare a costat municipalitatea în jur de 11 milioane de lei, la căminul care urmează a fi construit în Târgu din Vale s-a găsit sub pământ o conductă care făcea imposibilă realizarea obiectivului. Din fericire, costul mutării ei nu se ridică la nivelul milioanelor de lei, fiind doar de 150.000 de lei, conform conducerii UPIT.

 

„Am avut o supriză totală să primim de la Primărie negație, că pe locul respectiv nu se poate construi deocamdată deoarece o ditamai conducta trece pe sub locul respectiv. Suntem un pic în corzi, dar o mutăm. Circa 150.000 de lei, atât ar costa să mutăm o conductă cinci metri. Căminul a revenit la viață! Nu mă întrebați cum va merge pentru că eu nu mai am nicio încredere. Sincer, nu-l văd făcut până când termin eu mandatul”, a precizat Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești.
Noul cămin studențesc va fi construit în campusul din Târgu din Vale, fiind finanțat de Compania Națională de Investiții. Lucrarea a fost scoasă la licitație și atribuită în aprilie 2021. Câștigătoarea licitației este o asociere de firme SPS Petrolservice S.R.L. (lider), Costruzioni Generali Sud, Photovoltaic Systems SRL, cu 12.089.886,59 lei, fără TVA.

Terenul pe care se realizează investiția este în suprafața de 31.340 mp, conform Certificatului de Urbanism emis în octombrie 2018. S-a propus construirea unui imobil cu regim de înălțime de P+4E, cu 200 de locuri de cazare.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea