Concursul Național de Lectură „Bătălia cărţilor“, ediţia a IX-a și-a desemnat câștigătorii

Două zile de dezbateri, într-o organizare impecabilă,  în sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, a avut loc ediţia a IX-a a Concursului Național de Lectură „Bătălia cărţilor“. Scopul concursului, organizat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Filiala Argeș a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, a fost de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor, de a promova cărţile de valoare destinate acestei categorii de vârstă şi de a atrage un număr cât mai mare de utilizatori la bibliotecă.

Concurenţii s-au dovedit bine pregătiţi, demonstrând că sunt iubitori de lectură.
Marele câştigător, la categoria de vârstă 11-13 ani, cel care a fost desemnat „Cititorul Anului” este  Coman Mihai Ștefan, elev la Școala Gimnazială Adrian Păunescu Pitești. La categoria de vârstă 14-18 ani, Cititorul Anului a fost desemnată Cîrstea Alexandra de la Colegiul Național Alexandru Odobescu Pitești. Ambii au primit ca premiu o tabletă. De asemenea, au mai fost acordate premii pentru ”Cea mai bună fişă de lectură”  pentru fiecare categorie de vârstă: 11-13 ani, Pilipouțanu Irina, Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu și 14-18 ani Manea Alexia, Colegiul Național Ion. C. Brătianu .
Participanţii au avut de citit o listă de 10 titluri, selectate de organizatori, de întocmit o Fişă de lectură pentru fiecare titlu și de votat fiecare carte pe baza unui punctaj, în Carnetul de lectură.  În urma numărării voturilor, au fost desemnate, pentru fiecare categorie de vârstă, „Cărţile anului”. Astfel, la categoria 11-13 ani, Cartea anului a fost desemnată Prietenul din viitor de Camille DeAngelis, iar la categoria 14-18 ani, „Unul dintre noi minte” de Karen M. McManus.
Așteptăm cu nerăbdare ediția a X-a cu noi provocări!
Mihaela Penaru
Bibliotecar, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea