Foștii proprietari ai bazei sportive „Aripi” nu renunță. Cer, în continuare, despăgubiri

Continuă procesul dintre Comisia Locală de Fond Funciar Pitești, primarul municipiului și foștii proprietari de la baza sportivă „Aripi”! În anul 2019, un teren, în suprafață de 2.483 mp, situat în cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, a fost retrocedat către trei persoane, în urma unei sentinţe definitive şi irevocabile. Pentru a reintra în posesia terenului, Primăria Pitești a plătit, în 2020, suma de 484.850 euro către trei persoane. Nu a fost însă de ajuns ținând cont că proprietarii de atunci cer și acum, în instanță, obligarea pârâţilor la plata sumei de 199.236 lei, reprezentând lipsa de folosinţă pentru acel teren, pe ultimele 34 de luni, aferentă perioadei 17.09.2016 - 14.05.2019, plus cheltuieli de judecată.

Judecătoria Pitești a obligat, în această vară, Comisia Locală de Fond Funciar Pitești la plata sumei de 48.867 lei, la care se adaugă și cheltuieli de judecată de 8.871 lei! Decizia instanței nu era însă definitivă! Recent, în luna octombrie, foștii proprietari au atacat cu apel decizia instanței, cerând o sumă mai mare. De asemenea, hotărârea a fost atacată și de Comisia Locală de Fond Funciar. Procesul s-a mutat la Tribunalul Argeș! Rămâne de văzut ce sumă va trebui să plătească municipiul Pitești proprietarilor. Amintim că s-au plătit despăgubiri și pentru lipsa de folosință a terenului pentru perioada 2013-2015. Atunci nota de plată a fost mult mai mare, de 202.560 lei.

 

Istoricul proceselor

În anul 2007, Mircea Toma, unul dintre cei trei proprietari ai terenului, a chemat în Judecată Comisia Locală de Fond Funciar Pitești, precum și Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș, în sensul restituirii în natură a terenului, situat în Pitești, pe vechiul amplasament, afectat în prezent de terenurile de sport ale Școlii Gimnaziale nr 11. În anul 2011, Tribunalul Argeș a respins irevocabil acțiunea municipalității, fiind menținută o obligație de punere în posesie a reclamantului cu suprafața de 2.483 mp și întocmirea documentației. În mai 2019, s-a efectuat punerea în posesie a moștenitorilor respectivului teren și s-a marcat, prin țăruși, amplasamentul pentru care instanța a dispus restituirea în natură. Ulterior a fost înaintată documentația către Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș în vederea eliberării titlului de proprietate. Tot atunci, Consiliul Local Pitești a aprobat propunerea de înființare a unei comisii de negociere cu proprietarii suprafeței respective.

Comisia avea mandat de a negocia una dintre cele două variante propuse: schimb de teren sau achiziționarea terenului de către primărie la valoarea pieței. Din această comisie de negociere au făcut parte următorii: de la PSD - Radu Bănică, fostul șef al OCPI Argeș, iar de la PNL - Narcis Sofianu. Negocierile au fost blocate pentru că titlul de proprietate pentru teren a fost eliberat abia în martie 2020. Tot atunci, în ședința ordinară a Consiliului Local Pitești, consilierii locali și-au însușit un raport care determina valoarea de piață a terenului la suma de 504.049 euro, adică un preț maxim de 203 euro/mp. Comisia a negociat prețul, iar în final s-a bătut palma pentru 195 euro/mp, respectiv 484.850 euro.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea