După ce a făcut bășcălie de Viorica Dăncilă, Alina Gorghiu face pe avocatul femeilor din politica românească!

Săptămâna trecută, șefa Senatului și a PNL Argeș, Alina Gorghiu, a fost gazda unui eveniment care i-a adus aplauze la scenă deschisă. Un mare fâs, dacă ne întrebați pe noi. La ce probleme avem, ca nație, Conferința internațională "Femeile parlamentar din România și egalitatea de gen ca angajament național" a venit să-i încânte pe cei cu burțile pline. Altfel, numai de bine! Doar că noi, vulpi bătrâne, ne-am amintit cum o ironiza Alina Gorghiu pe Viorica Dăncilă, pe vremea când cea din urmă era premier al României.
Alina Gorghiu se vaită că România are prea puține femei în Parlament. Ba a mai și declarat la Digi24.ro că e nevoie de mai multe femei în Parlament, că se duce o politică misogină, că femeile sunt marginalizate. Bla, bla, bla…

 

 

”În România, avem acum 17 procente femei parlamentar, o scădere, un regres față de legislatura anterioară când aveam 20 de procente, și acele 20 insuficiente față de raportarea la populație. Populația feminină din România se ridică la 52 de procente. Este mai mult de jumătate din electoratul din România, și cu toate acestea, atunci când vine vorba de decizie, nu se regăsesc în decizia statului român. Sunt foarte multe cauze.
Evident că avem un leadership politic misogin, evident că avem o societate care trebuie pregătită mai mult pentru a intra în politică. Când vezi că nu ai șanse, nu găsești niciun apetit să te înscrii într-un partid politic, ca femeie. Evident că va trebui să lucrăm la educație, și, sigur, că putem forța normalitatea impunând astăzi cote de reprezentare. E un proiect care a trecut de Senat, adoptat cu o majoritate largă. E în Camera Deputaților, acum.
Îi mulțumesc și președintelui Iohannis că a patronat această conferință, și Maiei Sandu că a venit și a adus experienţa din Republica Moldova din ultimii doi ani, unde președintele este femeie, șefa DNA este femeie, șefa guvernului este femeie, ministrul de interne este femeie. Sunt atât de multe doamne în funcții politice de decizie, încât sper că această rețetă sănătoasă să fie importată și în România.”, a declarat Gorghiu, potrivit Digi24.ro

Dar noi preferăm să ne întoarcem în trecut, prin anul 2019, când Gorghiu o lua la bășcălie pe Viorica Dăncilă. Culmea, Dăncilă – primul premier din istoria României. Iar doamna Alina Gorghiu a tratat-o ca pe-o cârpă. Drept dovadă, avem declarații ale șefei PNL Argeș, făcute înainte de alegerile prezidențiale la care a candidat și Viorica Dăncilă.
”Prestația unui candidat nu se judecă în funcție de câte ore stă pe tocuri în fața jurnaliștilor, nu se judecă nici măcar în funcție de câte broșe și ceasuri scumpe are și uită să le treacă în declarația de avere. Prestația unui candidat se evaluează în funcție de ce știe, cât știe și de ce poate să aducă bine pentru România normală. Tupeul pe care îl au contracandidații noștri de la PSD, echipa lor de campanie este fără limite. Astăzi, de exemplu, Viorica Dăncilă și-a înscenat singură un drum pe la DNA ca să se victimizeze. A prezentat bilanțul guvernării, iar când a venit vorba de 10 august a spus că a fost în concediu, nici măcar nu și-a cerut scuze”, a spus Alina Gorghiu, într-o conferință de presă la Galați, în noiembrie 2019, potrivit presei centrale.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea