Medicul ORL-ist Andrei Găitan a plecat de la Spitalul Județean de Urgență Pitești!

# În vară, Găitan anunța public că nu i s-a acordat locuință de serviciu, deși face naveta de la București

Săptămâna trecută, medicul ORL-ist Andrei Găitan a anunțat pe pagina sa de Facebook că și-a încheiat activitatea la Spitalul Județean de Urgență Pitești, dar și de la Regina Maria, Pitești.
Pentru tânărul doctor, plecarea a fost eliberatoare, dar pacienții care au reacționat la postare și-au exprimat regretul și dezamăgirea. În luna iulie, Andrei Găitan scria pe contul său de socializare un amplu mesaj în care critica conducerea Spitalului de Urgență Pitești care a refuzat să-i repartizeze o locuință de serviciu. Scandalul a fost gata, iar Găitan a devenit oaia neagră. La scurt timp, același medic spunea presei că își caută alt loc de muncă.

 

„Lucrez de 5 ani la Spitalul Județean de Urgență Pitești și tot de atâta timp fac naveta, zilnic, între București și Pitești. Mă trezesc la ora 4:30 și străbat cei mai bine de 200 de km dus-întors, zilnic, pentru a fi prezent la această unitate medicală strălucitoare. În acești 5 ani am cheltuit o mică avere pe drum și chirie, că să nu mai zic de oboseală care se acumulează stand prin stații.
Nu o să vă povestesc despre cum se simt 45 de minute petrecute în soare după o zi de agitație și operat, nu o să mă spun cum se simte frigul combinat cu oboseală, seară, prin autogară și nu o să vă zic nimic despre trenurile care fac 2-3 ore între București și Pitești…despre mirosul puternic de pișat din tren, despre camarazii de drum sau despre cum se simte, iarna, Gara de Nord la ora 9 seara.
Operez la Super Spitalul de Urgență Pitești cazuri realmente grele, cu risc mare. Am făcut operații ce nu s-au mai practicat în Argeș. Prin prisma muncii mele, Spitalul încasează deconturi de zeci și sute de milioane. Într-o lume normală, cu oameni sănătoși la cap, toate aceste lucruri ar conta. Oamenii puși să managerieze spitalele ar fi interesați de viața angajaților…fie ei medici, asistente, infirmiere, brancardieri sau portari…

Pe vremea când am terminat specialitatea și m-am angajat, era o lege…sau mai bine zis un mit…o legendă urbană (am ajuns să aflu mai târziu) care spunea că primești o primă de încadrare și un apartament de serviciu, temporar. În 5 ani, conducerea de geniu a minunatei unități medicale, nu a reușit să rezolve această problemă, nici chiar după 4-5 cereri redactate de mine în acest sens, la care, nici până în ziua de azi, nu am primit răspuns.
Motivul pentru care scriu este acela că, aceste apartamente de serviciu există dar se dau ,,cui trebuie” întotdeauna.
Spre exemplu, în urmă cu o săptămână, după ce am realizat una dintre cele mai grele intervenții chirurgicale de până acum (am operat un cancer în stadiul IV de limbă și planșeu bucal – intervenția a durat mai bine de 6 ore), am primit un telefon și am aflat că epidemioloaga spitalului, un personaj angajat de 2-3 luni, tocmai a primit apartament.

Nu e MINUNAT?! Asta înseamnă management performat și de calitate. Punând în balanță un chirurg care îți aduce bani de 5 ani, cu criterii de performață ridicată și epidemiologul care abia a trecut pragul spitalului…îl alegi pe cel din urmă. Logic! Corect! Just! Nimic ciudat aici…”, scria Găitan, în luna iulie, pe pagina sa de Facebook.
La vremea aceea, subiectul a încins spiritele în Argeș, iar conducerea spitalului a reacționat vehement. ORL-istul Andrei Găitan a ieșit șifonat din toată povestea asta. Și iată că și-a făcut bagajele și a plecat.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea